2016-06-07 16:01

2016-06-07 16:01

Polisen: "Vi bötfäller i kväll också"

KARLSTAD: Polisens trafikansvarig är van vid kritik

Det är inte alla år som trafikpoliser har möjlighet att finnas på plats under balkorteger. I år är de det. På måndagen blev många ekipage bötfällda och kontrollerna fortsätter på tisdag och torsdag.

Förra året fick polisen in mycket klagomål på att de inte gjorde något när studenterna åkte i bakluckor och sittande på kanten till nercabbade bilar. Långt från något bälte.

I år finns trafikpoliser på plats utmed kortegevägen och bötfällde flera ekipage för brott mot bälteslagen. Och får mycket kritik i sociala medier.

– Förra året gjorde vi för lite och i år för mycket, vi har inte alltid folk i tjänst. Vi är vana att få kritik från allmänheten. Men vi håller oss till lagstiftningen och gör vårt jobb, säger Anders Karlsson, gruppchef för polisens trafikenhet.

Trafikpolisen kommer att fortsätta göra sitt jobb under tisdagens balkortege och torsdagens lastbilsflak.

– Det är mycket trafik och rörigt runt omkring. Är en förare lite ouppmärksam och åker in i bilen framför så studsar ungdomarna i backen direkt och slår huvudet i asfalten. Så vi får ta den kritiken för vi ska se till att det inte händer några olyckor när förarna inte tar det ansvaret själva, fortsätter han.

Anders Karlsson hoppas det blir bättre på tisdagen.

– De hade egna vakter ute på måndagen som varnade för att vi stod där och ändå struntade de i det. Då blir det böter direkt och lika för alla. Det skulle vara ohållbart om vi skulle göra skillnad. Nu har det blivit så mycket debatt om det så jag hoppas det blir mindre resten av veckan. Och hoppas de får en trevlig kväll.

Förra året fick polisen in mycket klagomål på att de inte gjorde något när studenterna åkte i bakluckor och sittande på kanten till nercabbade bilar. Långt från något bälte.

I år finns trafikpoliser på plats utmed kortegevägen och bötfällde flera ekipage för brott mot bälteslagen. Och får mycket kritik i sociala medier.

– Förra året gjorde vi för lite och i år för mycket, vi har inte alltid folk i tjänst. Vi är vana att få kritik från allmänheten. Men vi håller oss till lagstiftningen och gör vårt jobb, säger Anders Karlsson, gruppchef för polisens trafikenhet.

Trafikpolisen kommer att fortsätta göra sitt jobb under tisdagens balkortege och torsdagens lastbilsflak.

– Det är mycket trafik och rörigt runt omkring. Är en förare lite ouppmärksam och åker in i bilen framför så studsar ungdomarna i backen direkt och slår huvudet i asfalten. Så vi får ta den kritiken för vi ska se till att det inte händer några olyckor när förarna inte tar det ansvaret själva, fortsätter han.

Anders Karlsson hoppas det blir bättre på tisdagen.

– De hade egna vakter ute på måndagen som varnade för att vi stod där och ändå struntade de i det. Då blir det böter direkt och lika för alla. Det skulle vara ohållbart om vi skulle göra skillnad. Nu har det blivit så mycket debatt om det så jag hoppas det blir mindre resten av veckan. Och hoppas de får en trevlig kväll.