2016-06-06 17:30

2016-06-06 20:42

Blå himmel och gul sol över alla

KARLSTAD: Nationaldagen: picknick i Mariebergsskogen och publikrekord på Sandgrundsudden

Solen lyste skapligt gul och himlen var hyfsat blå – nationaldagsfirande på Sandgrundsudden då!

Men inte bara där, minsann. I Mariebergsskogen myllrade det av picknickande barnfamiljer och i Holken satt barn i alla åldrar och förfärdigade blågula pappersflaggor. Däribland bröderna Starborg – Damian, 4 år, och Calvin, 3; flinka med sax och björnklister månitro! – som hade sällskap med pappa Torbjörn, mamma Veronica Ejevi och lillasyster Eminella, 1 ½, pyntad med prinsessdiadem dagen till ära.

Sangrundsudden hade invaderats av massor med människor som gav en värdig inramning till ett fint komponerat hyllningsprogram för moder Svea.

– Publikrekord, konstaterade Kennet Axelsson från Karlstads kommun. Vi uppskattar att 6 000–7 000 har letat sig hit.

På en filt i gräset hittade vi makarna Britt och Staffan Andersson från Kristinehamn, med Britt iförd en mäkta vacker folkdräkt. Och Aya Azzam hade krönt sitt huvud med en minst lika fin blomsterkrans.

Karlstads musikkår stod för en pampig högtidsmarsch och Wermlandsoperans eminenta orkester, under ledning av David White, spelade sig in i allas hjärtan med hjälp av skönsång från bland andra Ole Bang och Christer Nerfont.

Linda Take stod för årets högtidstal och 42 nya medborgare fanns på plats för att motta varsin blågul, svensk flagga.

Men inte bara där, minsann. I Mariebergsskogen myllrade det av picknickande barnfamiljer och i Holken satt barn i alla åldrar och förfärdigade blågula pappersflaggor. Däribland bröderna Starborg – Damian, 4 år, och Calvin, 3; flinka med sax och björnklister månitro! – som hade sällskap med pappa Torbjörn, mamma Veronica Ejevi och lillasyster Eminella, 1 ½, pyntad med prinsessdiadem dagen till ära.

Sangrundsudden hade invaderats av massor med människor som gav en värdig inramning till ett fint komponerat hyllningsprogram för moder Svea.

– Publikrekord, konstaterade Kennet Axelsson från Karlstads kommun. Vi uppskattar att 6 000–7 000 har letat sig hit.

På en filt i gräset hittade vi makarna Britt och Staffan Andersson från Kristinehamn, med Britt iförd en mäkta vacker folkdräkt. Och Aya Azzam hade krönt sitt huvud med en minst lika fin blomsterkrans.

Karlstads musikkår stod för en pampig högtidsmarsch och Wermlandsoperans eminenta orkester, under ledning av David White, spelade sig in i allas hjärtan med hjälp av skönsång från bland andra Ole Bang och Christer Nerfont.

Linda Take stod för årets högtidstal och 42 nya medborgare fanns på plats för att motta varsin blågul, svensk flagga.