2016-06-05 06:59

2016-06-05 07:05

Polispatrull räddade livet på – en mås

KARLSTAD

Trots bra väder och mycket folk i rörelse blev det en förhållandevis lugn helg för polisen i Värmland. Senare delen av natten i Karlstad var till och med så lugn att en av patrullerna hann med att rädda livet på en mås.

– Man kan väl skämtsamt säga att allmänhetens goda uppförande räddade ett liv, säger Eva Högfeldt vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Det var vid 05.00-tiden som patrullen Karl och Tobias gav sig i kast med att rädda en mås som hade fastnat i en snara i ett träd. Stående på polisbilens tak lyckades de hugga loss måsen som sedan hamnade på backen.

En privatperson hjälpte till med att hålla måsen medan poliserna kunde kapa loss snaran. Slutet gott, allting gott - för måsen alltså. Poliserna Karl och Tobias belönades med applåder och glada tilltrop efter insatsen i sommarnatten.

 

– Man kan väl skämtsamt säga att allmänhetens goda uppförande räddade ett liv, säger Eva Högfeldt vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Det var vid 05.00-tiden som patrullen Karl och Tobias gav sig i kast med att rädda en mås som hade fastnat i en snara i ett träd. Stående på polisbilens tak lyckades de hugga loss måsen som sedan hamnade på backen.

En privatperson hjälpte till med att hålla måsen medan poliserna kunde kapa loss snaran. Slutet gott, allting gott - för måsen alltså. Poliserna Karl och Tobias belönades med applåder och glada tilltrop efter insatsen i sommarnatten.