2016-06-04 20:16

2016-06-04 21:23

De vann Svensktoppen nästa

KARLSTAD

Under lördagen gick den lokala finalen av "Svensktoppen nästa" i Karlstad av stapeln.

Tävlingen avgjordes i strålande sol på Sandgrundsudden i centrala Karlstad. Stefan Larsson och Matilda Knutsson tog hem segern med låten Golden Frame där Linda och Peter Dahl står bakom musik och text. Matilda och Stefan går därmed vidare till riksfinal och en chans att komma in på Svensktoppen och dessutom få en plats i melodifestivalen nästa år.

Under augusti kommer sedan en jury välja ut 8 av 25 bidrag från de lokala delfinalvinnarna som gör upp i en riksfinal. Riksfinalen direktsänds i P4 där finalisterna tävlar och uppträder live. 

Tävlingen avgjordes i strålande sol på Sandgrundsudden i centrala Karlstad. Stefan Larsson och Matilda Knutsson tog hem segern med låten Golden Frame där Linda och Peter Dahl står bakom musik och text. Matilda och Stefan går därmed vidare till riksfinal och en chans att komma in på Svensktoppen och dessutom få en plats i melodifestivalen nästa år.

Under augusti kommer sedan en jury välja ut 8 av 25 bidrag från de lokala delfinalvinnarna som gör upp i en riksfinal. Riksfinalen direktsänds i P4 där finalisterna tävlar och uppträder live.