2016-03-16 16:40

2016-03-16 21:06

Brand i solarium

KARLSTAD: Ingen person tros ha kommit till skada

En brand startade i en solariebädd i centrala Karlstad på onsdag eftermiddag.
– Jag var inne i solariet och hann bara få på mig tröjan innan jag sprang ut, säger Jaqline Ryhr.
Ytterligare en person försvann snabbt från platsen.

16.15 på onsdagen larmades SOS om en brand i ett solarium på Tingvalla i Karlstad. Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och området spärrades av.

Två personer ska då ha befunnit sig i drop in-solariet. En av dem är Jaqline Ryhr som stod kvar utanför.

– Jag hade precis solat klart och såg att det bolmade rök från taket. Jag fick bara på mig tröjan, men inte byxor och skor och sprang ut. Det var alldeles svart i taket. Men jag fick med mig alla mina grejer, säger hon till NWT.

Såg du var det brann?

– Ja det brann i ett solarium längre in i lokalen. Man tänker ju inte att något sådant kan hända. Jag är väldigt tveksam till att sola solarium igen. Jag får vänta på vårsolen, säger Jaqline Ryhr.

Olle Carlsson, räddningsledare på plats, bekräftar hennes uppgifter.

– Vi vet inte så mycket än, mer än att det börjat brinna i ett solarium. Men inte orsaken. Det var en fullt utvecklad brand och lokalen var helt rökfylld så vi gick in med rökdykare. Vad vi vet var det bara två personer i lokalen som verkar klarat sig oskadda.

Polisen arbetade under kvällen med att samla in vittnesuppgifter.

– Vi har en vittnesuppgift som säger att en person ska ha försvunnit från platsen, till fots eller på cykel. Men vi letar inte efter någon speciell, säger vakthavande befäl Bo Jansson.

Branden är rubricerad som mordbrand.

16.15 på onsdagen larmades SOS om en brand i ett solarium på Tingvalla i Karlstad. Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och området spärrades av.

Två personer ska då ha befunnit sig i drop in-solariet. En av dem är Jaqline Ryhr som stod kvar utanför.

– Jag hade precis solat klart och såg att det bolmade rök från taket. Jag fick bara på mig tröjan, men inte byxor och skor och sprang ut. Det var alldeles svart i taket. Men jag fick med mig alla mina grejer, säger hon till NWT.

Såg du var det brann?

– Ja det brann i ett solarium längre in i lokalen. Man tänker ju inte att något sådant kan hända. Jag är väldigt tveksam till att sola solarium igen. Jag får vänta på vårsolen, säger Jaqline Ryhr.

Olle Carlsson, räddningsledare på plats, bekräftar hennes uppgifter.

– Vi vet inte så mycket än, mer än att det börjat brinna i ett solarium. Men inte orsaken. Det var en fullt utvecklad brand och lokalen var helt rökfylld så vi gick in med rökdykare. Vad vi vet var det bara två personer i lokalen som verkar klarat sig oskadda.

Polisen arbetade under kvällen med att samla in vittnesuppgifter.

– Vi har en vittnesuppgift som säger att en person ska ha försvunnit från platsen, till fots eller på cykel. Men vi letar inte efter någon speciell, säger vakthavande befäl Bo Jansson.

Branden är rubricerad som mordbrand.