2016-02-20 06:00

2016-02-20 06:00

McDonalds satsar miljoner i Karlstad

TILLVÄXT: Ny meny och nytt utseende

Ägaren Patrik Hjelte satsar under våren 7-8 miljoner på sina McDonalds-restauranger i Karlstad. Nobelplan blir först i Mellansverige med snabbmatskedjans nya digitala koncept.
Så fort som möjligt ska det även öppnas en ny fristående servering på Bergvik.

Made for you är namnet på McDonalds nya koncept som nu når Karlstad och Värmland.

– 11 mars öppnar vi Nobelplan och inför det stänger vi restaurangen under några dagar, berättar Patrik Hjelte.

Tre miljoner kronor investeras i restaurangen som får delvis ny inredning, men framför allt: nya digitala beställningscentraler.

– Vi vet att cirka 40 procent av våra gäster hellre beställer själva än via våra medarbetare.

Det nya serveringssystemet innebär att maten tillagas först när kunden beställt.

– Våra medarbetare kommer att jobba mer med beredning och kunden kommer alltid att få en helt nygjord produkt, säger Patrik Hjelte.

Satsningen på restaurangen på Våxnäs blir ännu större. Där ligger investeringen på cirka 5 miljoner kronor och nyinvigningen sker i maj.

– Vi förnyar oss för att möta framtiden. Det blir nya hamburgare och allt känns otroligt spännande.

Enligt Patrik Hjelte är utvecklingen för hans restauranger mycket positiv.

– Hamburgare är stekhett, det är en jätteboost nu och inte bara för oss utan för många hamburgerrestauranger.

Varför?

– Vi äter ute allt mer. Folk vill äta god mat och uppenbarligen gillar de vårt kök.

På Bergvik vill Patrik Hjelte och koncernen öppna en fristående servering så snart som bara möjligt.

– Vi förhandlar och vill bygga samma restaurang som på Nobelplan.

Made for you är namnet på McDonalds nya koncept som nu når Karlstad och Värmland.

– 11 mars öppnar vi Nobelplan och inför det stänger vi restaurangen under några dagar, berättar Patrik Hjelte.

Tre miljoner kronor investeras i restaurangen som får delvis ny inredning, men framför allt: nya digitala beställningscentraler.

– Vi vet att cirka 40 procent av våra gäster hellre beställer själva än via våra medarbetare.

Det nya serveringssystemet innebär att maten tillagas först när kunden beställt.

– Våra medarbetare kommer att jobba mer med beredning och kunden kommer alltid att få en helt nygjord produkt, säger Patrik Hjelte.

Satsningen på restaurangen på Våxnäs blir ännu större. Där ligger investeringen på cirka 5 miljoner kronor och nyinvigningen sker i maj.

– Vi förnyar oss för att möta framtiden. Det blir nya hamburgare och allt känns otroligt spännande.

Enligt Patrik Hjelte är utvecklingen för hans restauranger mycket positiv.

– Hamburgare är stekhett, det är en jätteboost nu och inte bara för oss utan för många hamburgerrestauranger.

Varför?

– Vi äter ute allt mer. Folk vill äta god mat och uppenbarligen gillar de vårt kök.

På Bergvik vill Patrik Hjelte och koncernen öppna en fristående servering så snart som bara möjligt.

– Vi förhandlar och vill bygga samma restaurang som på Nobelplan.