2016-02-09 10:10

2016-02-09 10:35

Laddad för kö

KARLSTAD: 1 700 semlor

Varditer Sanamyan hann knappt prata i telefon på fettisdagen.
Så går det när man gör stans bästa semlor!

I lördags korade NWT Helg traditionsenligt Karlstads bästa semla. Vinnare – för andra gången – blev Café och konditori Astrid på Rud.

Första gången Varditer Sanamyan stod som vinnare var för två år sedan. Då hade hon inte en aning om varför kunderna köade utanför. Nu var hon mer förberedd.

– Jag har bakat från klockan sex i går kväll tills nu. 1 700 semlor! säger hon när NWT når henne på tisdagsmorgonen.

Och även i år köade folk för att få köpa vinnarsemlan.

– De står utanför nu, säger Varditer Sanamyan.

Hur bakar man då en vinnarsemla?

Luftigt bröd, mycket mandelmassa och grädde med en klick vaniljsocker i, är Varditer Sanamyans recept.

 

 

I lördags korade NWT Helg traditionsenligt Karlstads bästa semla. Vinnare – för andra gången – blev Café och konditori Astrid på Rud.

Första gången Varditer Sanamyan stod som vinnare var för två år sedan. Då hade hon inte en aning om varför kunderna köade utanför. Nu var hon mer förberedd.

– Jag har bakat från klockan sex i går kväll tills nu. 1 700 semlor! säger hon när NWT når henne på tisdagsmorgonen.

Och även i år köade folk för att få köpa vinnarsemlan.

– De står utanför nu, säger Varditer Sanamyan.

Hur bakar man då en vinnarsemla?

Luftigt bröd, mycket mandelmassa och grädde med en klick vaniljsocker i, är Varditer Sanamyans recept.