2015-12-29 22:16

2015-12-29 23:15

Stillastående tåg efter signalfel

KARLSTAD

Det har varit störningar i tågtrafiken under tisdagskvällen. Ett signalfel i Karlstad är orsaken.

Ett tåg på väg från Stockholm med beräknad ankomsttid till Karlstad 19.34 står vid bron över Pråmkanalen.

Passagerarna håller just nu på att evakueras.

– Vi försöker att ta hand om kunderna på bästa sätt. Tåget står på en bro så det är svårt att evakuera. Men jag måste hänvisa dig till Trafikverket, det är de som äger frågan, säger Carina Axelsson på SJ:s pressjour till SVT Nyheter Värmland vid 21.30-tiden på kvällen.

Enligt trafikverket omfattar signalfelet resenärer mellan Kristinehamn och Charlottenberg.

Räddningstjänsten i Karlstad har inte fått något larm om händelsen.

– Vi har varit i kontakt med Trafikverket och de meddelar att det varit någon form av incident, oklart vad. Men situationen ska vara under kontroll, säger Morgan Palmquist på Räddningstjänsten i Karlstad.

Ett tåg på väg från Stockholm med beräknad ankomsttid till Karlstad 19.34 står vid bron över Pråmkanalen.

Passagerarna håller just nu på att evakueras.

– Vi försöker att ta hand om kunderna på bästa sätt. Tåget står på en bro så det är svårt att evakuera. Men jag måste hänvisa dig till Trafikverket, det är de som äger frågan, säger Carina Axelsson på SJ:s pressjour till SVT Nyheter Värmland vid 21.30-tiden på kvällen.

Enligt trafikverket omfattar signalfelet resenärer mellan Kristinehamn och Charlottenberg.

Räddningstjänsten i Karlstad har inte fått något larm om händelsen.

– Vi har varit i kontakt med Trafikverket och de meddelar att det varit någon form av incident, oklart vad. Men situationen ska vara under kontroll, säger Morgan Palmquist på Räddningstjänsten i Karlstad.