2015-12-06 22:24

2015-12-06 22:24

Juldelikatessen kokad och klar

KARLSTAD: Perfekt med senap och rödbetor

Första söndagen i december kokas de.
Andra lördagen i samma månad äts de.
KGB har sina rutiner.

KGB står i det här fallet för Klubben för grisfötternas bevarande. Under söndagen kokade fyra av medlemmarna runt 100 kilo grisfötter i ett storkök på Zakrisdal.

Men varför ett sällskap för dessa skära fötter kan man fråga sig...

– Det började som ett skämt, men med lite allvar i botten. Ett midsommarbord och ett julbord ser likadant ut utan dem, säger Niklas Molander, storgalten i gänget.

– Men nu har jag fått höra att många julbord har börjat ha grisfötter, så någon effekt har vi haft, skrattar han.

Kan ett populärt program som Historieätarna också väcka intresse för grisfötterna?

– Jag vet inte, men uppenbarligen har det blivit ett uppsving för det gamla köket på julbordet.

Har skyddshelgon

Tillsammans med Isabella ”Grisabella” Molander, Stina ”Gristina” Lundström och Morgan Bråth kokade Niklas Molander runt 400 grisfötter. Dessa kommer att serveras på en stor baluns på stadshotellet på lördag.

– Då skålar vi bland annat till vårt skyddshelgon Grisella, en pin-up-gris, säger ”Grisabella”.

Därtill delas också utmärkelsen ”fingris” ut. Om nån nu gjort något bra, vilket är kriteriet.

Vad ska man ha till grisfötterna för att det ska bli så gott som möjligt?

– Senap och rödbetor. Och snaps, skrattar Niklas Molander.

KGB står i det här fallet för Klubben för grisfötternas bevarande. Under söndagen kokade fyra av medlemmarna runt 100 kilo grisfötter i ett storkök på Zakrisdal.

Men varför ett sällskap för dessa skära fötter kan man fråga sig...

– Det började som ett skämt, men med lite allvar i botten. Ett midsommarbord och ett julbord ser likadant ut utan dem, säger Niklas Molander, storgalten i gänget.

– Men nu har jag fått höra att många julbord har börjat ha grisfötter, så någon effekt har vi haft, skrattar han.

Kan ett populärt program som Historieätarna också väcka intresse för grisfötterna?

– Jag vet inte, men uppenbarligen har det blivit ett uppsving för det gamla köket på julbordet.

Har skyddshelgon

Tillsammans med Isabella ”Grisabella” Molander, Stina ”Gristina” Lundström och Morgan Bråth kokade Niklas Molander runt 400 grisfötter. Dessa kommer att serveras på en stor baluns på stadshotellet på lördag.

– Då skålar vi bland annat till vårt skyddshelgon Grisella, en pin-up-gris, säger ”Grisabella”.

Därtill delas också utmärkelsen ”fingris” ut. Om nån nu gjort något bra, vilket är kriteriet.

Vad ska man ha till grisfötterna för att det ska bli så gott som möjligt?

– Senap och rödbetor. Och snaps, skrattar Niklas Molander.