2015-11-13 20:16

2015-11-13 20:16

Vann tvist med möbelbutik

JURIDIK

I våras köpte en ung man från Karlstad möbler från en möbelbutik i Västerås, bland annat en skinnsoffa, ett bord med glasskiva och en taklampa.

Möblerna levererades hem till mannen och möbelbutiken stod också för monteringen. Efter ett par månader lossnade lampan från taket, slog sönder bordet och skadade också en mattan. Det blev även skador på taket. Möbelbutikens ägare har hävdat att den fatala händelsen inte berodde på deras montering men nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) rekommenderat möbelbutiken att ersätta köparens skador med sammanlagt nästan 10 000 kronor.

Möblerna levererades hem till mannen och möbelbutiken stod också för monteringen. Efter ett par månader lossnade lampan från taket, slog sönder bordet och skadade också en mattan. Det blev även skador på taket. Möbelbutikens ägare har hävdat att den fatala händelsen inte berodde på deras montering men nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) rekommenderat möbelbutiken att ersätta köparens skador med sammanlagt nästan 10 000 kronor.