2015-11-13 20:04

2015-11-13 20:04

Snabbmat till Välsviken

KARLSTAD: Kentucky fried chickens etablering ger 40–50 nya jobb

Nästa sommar kommer Kentucky fried chicken, KFC, till Karlstad. Den världsomspännande snabbmatkedjan öppnar då sin tredje restaurang i Sverige och det sker i Välsviken.

Redan i december i fjol kunde NWT berätta att Lecab fastigheter hade fått bygglov för en snabbmatrestaurang på grönytan alldeles norr om Ica Kvantum i Välsviken. Men då var det inte klart vilken snabbmatkedja som skulle öppna.

– Företaget Nordic service partners som driver landets Burger King-restauranger startar nu även en etablering av Kentucky fried chicken i Sverige och valde därför att satsa på en sådan restaurang i Välsviken.

– Man vill profilera den nya kedjan och läget i Välsviken ut mot E18 är jättebra för det, säger Lecab fastigheters vd Johan Svedlund.

Det blir Karlstadsbolaget som ska bygga och äga den drygt 400 kvadratmeter stora restaurangen och Nordic service partners ska hyra den.

– Det blir drygt 100 sittplatser och etableringen beräknas ge 40–50 nya jobb. Vi börjar bygga före årsskiftet och planen är att restaurangen ska öppna i juni 2016. Detta blir ett bra tillskott för Välsvikens handelsområde som saknar en restaurang, säger Johan Svedlund.

Sveriges första Kentucky fried chickens restaurang öppnar i Malmö om någon vecka.

Redan i december i fjol kunde NWT berätta att Lecab fastigheter hade fått bygglov för en snabbmatrestaurang på grönytan alldeles norr om Ica Kvantum i Välsviken. Men då var det inte klart vilken snabbmatkedja som skulle öppna.

– Företaget Nordic service partners som driver landets Burger King-restauranger startar nu även en etablering av Kentucky fried chicken i Sverige och valde därför att satsa på en sådan restaurang i Välsviken.

– Man vill profilera den nya kedjan och läget i Välsviken ut mot E18 är jättebra för det, säger Lecab fastigheters vd Johan Svedlund.

Det blir Karlstadsbolaget som ska bygga och äga den drygt 400 kvadratmeter stora restaurangen och Nordic service partners ska hyra den.

– Det blir drygt 100 sittplatser och etableringen beräknas ge 40–50 nya jobb. Vi börjar bygga före årsskiftet och planen är att restaurangen ska öppna i juni 2016. Detta blir ett bra tillskott för Välsvikens handelsområde som saknar en restaurang, säger Johan Svedlund.

Sveriges första Kentucky fried chickens restaurang öppnar i Malmö om någon vecka.