2014-01-01 20:45

2015-01-14 21:41

Fritt fram för paddling ett tag till

KARLSTAD: Klarälven ännu inte isbeklädd

Den första januari och ännu ingen is på Klarälven, vilket de två glada kajakpaddlarna Annelie Brolinson och Anna Allared tog till vara på. Och som det ser ut nu så kommer det milda vädret att hålla i sig ett litet tag till.

– Det är fortfarande milt och kommande veckan i alla fall kommer fortsätta vara så. Det kommer inte vara några minusgrader för Värmlands del. Möjligtvis på natten då det kan bli lite kallare, säger jourhavande meteorolog Emil Björk på SMHI.

Men även om det är milt väder för att vara i början av januari är det inte så ovanligt som det kan tyckas. Senast vintern 2011-2012 var det en i stort sett lika mild vinter då snön kom ordentligt först i januari.

– Vi har ju en prognos nu för kommande veckan men mycket kan hända på 10 dagar. Så man ska inte lita helt på det, även om det hittills ser ut att hålla i sig.

– Det är fortfarande milt och kommande veckan i alla fall kommer fortsätta vara så. Det kommer inte vara några minusgrader för Värmlands del. Möjligtvis på natten då det kan bli lite kallare, säger jourhavande meteorolog Emil Björk på SMHI.

Men även om det är milt väder för att vara i början av januari är det inte så ovanligt som det kan tyckas. Senast vintern 2011-2012 var det en i stort sett lika mild vinter då snön kom ordentligt först i januari.

– Vi har ju en prognos nu för kommande veckan men mycket kan hända på 10 dagar. Så man ska inte lita helt på det, även om det hittills ser ut att hålla i sig.

  • Anna Nordström

null
null
null