2008-05-02 09:21

2016-09-01 08:44

Sd-möte inleds under polisbevakning

KARLSTAD

Motdemonstrationer planeras och de extrainkallade polisstyrkorna är redo. I dag inleds sverigedemokraternas omdebatterade riksårsmöte i Karlstad.
Ombuden anländer under förmiddagen, och årsmötet inleds klockan 13.
Att sverigedemokrater från hela landet samlas i Karlstad, på Hotell Gustaf Fröding, har väckt starka reaktioner. Kampanjen Värmland mot rasism hade planerat en antirasistisk konsert, men den stoppades av kommunen, på grund av hotbilden i samband med sd-mötet.
I stället väntas en demonstration mot sverigedemokraterna utanför hotellet, arrangerad av syndikalisternas ungdomsförbund. Värmlandspolisen har mobiliserat, och kallat in förstärkning från övriga landet, för att undvika oroligheter.
Inne i centrala Karlstad ska dessutom socialdemokraternas ungdomsförbund SSU demonstrera under lördagen, genom att samlas och skramla med nycklar som protest mot sverigedemokraterna.
NWT är på plats och rapporterar under fredagen och helgen.
Att sverigedemokrater från hela landet samlas i Karlstad, på Hotell Gustaf Fröding, har väckt starka reaktioner. Kampanjen Värmland mot rasism hade planerat en antirasistisk konsert, men den stoppades av kommunen, på grund av hotbilden i samband med sd-mötet.
I stället väntas en demonstration mot sverigedemokraterna utanför hotellet, arrangerad av syndikalisternas ungdomsförbund. Värmlandspolisen har mobiliserat, och kallat in förstärkning från övriga landet, för att undvika oroligheter.
Inne i centrala Karlstad ska dessutom socialdemokraternas ungdomsförbund SSU demonstrera under lördagen, genom att samlas och skramla med nycklar som protest mot sverigedemokraterna.
NWT är på plats och rapporterar under fredagen och helgen.

  • Magnus Hermansson

null
null
null