2015-03-24 06:00

2015-03-24 06:00

Använd mindre bussar

LOKALTRAFIK: Bättre för miljön med fler som åker buss.

Alla vet att det är smidigare att åka bil än att åka buss, men man vet också att det är mer miljövänligt att åka buss än att åka bil. Så vad ska man då välja, att vara miljövänlig eller att göra allt så snabbt och smidigt som möjligt

Tyvärr är det många som väljer att inte tänka på miljön, och det märker man när de stora bussarna många gånger åker nästan folktomma på gatorna. Detta tycker jag är ett problem i dagens samhälle när bussarna släpper ut onödigt mycket avgaser.

På morgnarna när man ska till skolan så är det många på bussarna, och det är bra. Men under dagarna tycker jag att man kan ha mindre bussar (till storleken) som åker. Det gör så att bussarna inte drar lika mycket bensin eftersom att det inte blir lika tungt, och då släpper man ut mindre avgaser. Det gör även så att det blir lättare att åka bussarna genom staden.

När man inte behöver spendera lika mycket pengar på bensin så kan det bli lite billigare. Då kommer fler att åka buss, som i slutändan gör så att kommunen tjänar mer, och det är även bra för miljön.

Jag ser inget negativt med detta, bättre för miljön och fler som åker buss. Det är exakt vad vi strävar efter!

 

//Elev på Österledsskolan

Tyvärr är det många som väljer att inte tänka på miljön, och det märker man när de stora bussarna många gånger åker nästan folktomma på gatorna. Detta tycker jag är ett problem i dagens samhälle när bussarna släpper ut onödigt mycket avgaser.

På morgnarna när man ska till skolan så är det många på bussarna, och det är bra. Men under dagarna tycker jag att man kan ha mindre bussar (till storleken) som åker. Det gör så att bussarna inte drar lika mycket bensin eftersom att det inte blir lika tungt, och då släpper man ut mindre avgaser. Det gör även så att det blir lättare att åka bussarna genom staden.

När man inte behöver spendera lika mycket pengar på bensin så kan det bli lite billigare. Då kommer fler att åka buss, som i slutändan gör så att kommunen tjänar mer, och det är även bra för miljön.

Jag ser inget negativt med detta, bättre för miljön och fler som åker buss. Det är exakt vad vi strävar efter!

 

//Elev på Österledsskolan