2016-07-22 06:00

2016-07-22 06:00

Fixa småbåtshamnen

KARLSKOGA: Kommunen borde ta sitt ansvar

Vi bor i närheten av småbåtshamnen i Aggerud och passerar den flera gånger i veckan. När jag passerade igår dök åter funderingarna upp varför inget görs åt denna ”plats som Gud glömde”, båthamnen.

Vi har en sjö, centralt belägen med jättefina stränder och grönytor. Och dessutom har vi fått ett erkännande om att vi har jättefina badplatser runt sjön. Men vi har en hamn som ingen bryr sig om och som blir sunkigare för varje år.

Det verkar ha gått prestige i denna fråga precis som med mycket annat i den här kommunen. Förstår ni inte att man skäms inför besökare när det ser ut så som det gör.

Jag vet att det i tidningen skrivits om att det inte är kommunen som är ansvariga men man skulle kunna jämföra det med om folk skulle dumpa skrotbilar lite här och där i kommunen och låta dem stå där och förfalla.

Ska det bara få fortsätta? Kommunen borde ändå ta sitt ansvar.

Jag som är uppvuxen i en annan kommun och är inflyttad här har sällan skådat en kommun som är trotsig som en 3-åring när det gäller att öka trivseln och att få kommunen attraktiv.

Båthamnen skulle inte kosta många kronor att fixa i ordning. Det behövs lite virke till bryggor. Allt annat funkar ju. Jag erbjuder mig gärna att vara med och snickra och att rensa upp. Tänk vad pengar det skulle sparas på det, istället för att bygga en pir vid iläggningsplatsen nedanför brandstationen. (Ännu ett dumt förslag i den här kommunen som bara skulle kosta onödiga pengar. Dessutom konstaterar bara fler och fler att platsen är för brant och alldeles för blåsig. )

Sen borde en kontroll göras av de mossiga båtar som ligger på land samt de sjunkna vrak som finns på botten. Vem äger dessa vrak i båthamnen?

Nej, dags att göra något åt området vid hamnen. Wisslaren som gör otroligt fin reklam för Karlskoga och lockar folk hit från alla håll och kanter. Sen har vi haft motorsport-dagarna som också varit nere vid vattnet med många besökare.

Ska alla dessa besökare och vi invånare i Karlskoga behöva se eländet? Men jag förväntar mig ingen åtgärd för det som kommer ske är bara bortförklaringar och att lägga skulden på någon annan. Det är ju så det fungerar i den här kommunen. (Och ja, barnen har flyttat härifrån och det kommer vi kanske också göra)

Jag betalar just nu skatt i den här kommunen och jag har rätt att känna att mina och alla andra invånares pengar förvaltas på bästa sätt och som gynnar oss som bor och vistas här.

”Det går aldriiiig”

 

 

 

Vi har en sjö, centralt belägen med jättefina stränder och grönytor. Och dessutom har vi fått ett erkännande om att vi har jättefina badplatser runt sjön. Men vi har en hamn som ingen bryr sig om och som blir sunkigare för varje år.

Det verkar ha gått prestige i denna fråga precis som med mycket annat i den här kommunen. Förstår ni inte att man skäms inför besökare när det ser ut så som det gör.

Jag vet att det i tidningen skrivits om att det inte är kommunen som är ansvariga men man skulle kunna jämföra det med om folk skulle dumpa skrotbilar lite här och där i kommunen och låta dem stå där och förfalla.

Ska det bara få fortsätta? Kommunen borde ändå ta sitt ansvar.

Jag som är uppvuxen i en annan kommun och är inflyttad här har sällan skådat en kommun som är trotsig som en 3-åring när det gäller att öka trivseln och att få kommunen attraktiv.

Båthamnen skulle inte kosta många kronor att fixa i ordning. Det behövs lite virke till bryggor. Allt annat funkar ju. Jag erbjuder mig gärna att vara med och snickra och att rensa upp. Tänk vad pengar det skulle sparas på det, istället för att bygga en pir vid iläggningsplatsen nedanför brandstationen. (Ännu ett dumt förslag i den här kommunen som bara skulle kosta onödiga pengar. Dessutom konstaterar bara fler och fler att platsen är för brant och alldeles för blåsig. )

Sen borde en kontroll göras av de mossiga båtar som ligger på land samt de sjunkna vrak som finns på botten. Vem äger dessa vrak i båthamnen?

Nej, dags att göra något åt området vid hamnen. Wisslaren som gör otroligt fin reklam för Karlskoga och lockar folk hit från alla håll och kanter. Sen har vi haft motorsport-dagarna som också varit nere vid vattnet med många besökare.

Ska alla dessa besökare och vi invånare i Karlskoga behöva se eländet? Men jag förväntar mig ingen åtgärd för det som kommer ske är bara bortförklaringar och att lägga skulden på någon annan. Det är ju så det fungerar i den här kommunen. (Och ja, barnen har flyttat härifrån och det kommer vi kanske också göra)

Jag betalar just nu skatt i den här kommunen och jag har rätt att känna att mina och alla andra invånares pengar förvaltas på bästa sätt och som gynnar oss som bor och vistas här.

”Det går aldriiiig”