2016-03-17 06:00

2016-03-17 06:00

Var är Kommunal?

VÅRDEN

Jag är undersköterska, vikarie, i Karlskoga kommun. Jag stämplar de dagar jag inte är i arbete. Ofta stämplar jag för att enheterna tar ine en pensionär som vikarie istället.

Samhällsekonomiskt borde ju detta vara helt fel!

Pensionären betalar mycket mindre skatt på sin inkomst, jag i min tur belastar skattebetalarna genom att stämpla. Men arbetsgivarna vill inte att vi vikarier ska få laspoäng. Och dessutom vill enheterna ha någon som vet precis vilka rutiner som gäller.

De har arbetet så många år tillsammans! Men ska man tänka så då lär vi oss aldrig!

Våra stämpeldagar tar slut någon gång, så vi blir tvingade att söka andra jobb.

Jag betalar fackavgift men facket verkar inte bry sig om detta problem som är för oss vikarier. Vet att detta förekommer inom andra enheter än äldreomsorgen.

Vikarie

Samhällsekonomiskt borde ju detta vara helt fel!

Pensionären betalar mycket mindre skatt på sin inkomst, jag i min tur belastar skattebetalarna genom att stämpla. Men arbetsgivarna vill inte att vi vikarier ska få laspoäng. Och dessutom vill enheterna ha någon som vet precis vilka rutiner som gäller.

De har arbetet så många år tillsammans! Men ska man tänka så då lär vi oss aldrig!

Våra stämpeldagar tar slut någon gång, så vi blir tvingade att söka andra jobb.

Jag betalar fackavgift men facket verkar inte bry sig om detta problem som är för oss vikarier. Vet att detta förekommer inom andra enheter än äldreomsorgen.

Vikarie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.