2016-01-16 06:00

2016-01-16 06:00

Måste stötta mjölkbönderna

JORDBRUK: Vi måste ge dem avsättning för produkterna

Jordbruk

Vill vi se några kossor i framtiden på våra åkrar, då gäller det att stötta våra mjölkbönder nu! Alla vet ju att mjölkbönderna får dåligt betalt för mjölken. Nu har bönderna startat egna mejerier, så nu är det upp till oss konsumenter att stötta dem. För närvarande är omsättningen för dålig, beroende på att man för närvarande inte får avsättning för den mjölk man producerar. Nu måste alla som vill ha våra bönder kvar, stötta dem så de får avsättning för sin mjölk. Alla affärer har mjölk från dessa mejerier. Det innebär att alla måste göra ett aktivt val, för att behålla våra bönder i Sverige. Gör som SPI Välfärden, köp mjölk från Bondekooperationen. Då kan vi behålla bönderna, våra barn får se dessa underbara djur som kossorna är. Även andra produkter som produceras av bönderna, exempelvis griskött, ägg med mera, bör man köpa svensktillverkat.

Leif Fredriksson

SPI Välfärden Partiföreträdare

Vill vi se några kossor i framtiden på våra åkrar, då gäller det att stötta våra mjölkbönder nu! Alla vet ju att mjölkbönderna får dåligt betalt för mjölken. Nu har bönderna startat egna mejerier, så nu är det upp till oss konsumenter att stötta dem. För närvarande är omsättningen för dålig, beroende på att man för närvarande inte får avsättning för den mjölk man producerar. Nu måste alla som vill ha våra bönder kvar, stötta dem så de får avsättning för sin mjölk. Alla affärer har mjölk från dessa mejerier. Det innebär att alla måste göra ett aktivt val, för att behålla våra bönder i Sverige. Gör som SPI Välfärden, köp mjölk från Bondekooperationen. Då kan vi behålla bönderna, våra barn får se dessa underbara djur som kossorna är. Även andra produkter som produceras av bönderna, exempelvis griskött, ägg med mera, bör man köpa svensktillverkat.

Leif Fredriksson

SPI Välfärden Partiföreträdare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.