2016-09-02 20:41

2016-09-02 20:41

Mycket viktig seger för Rävåsens herrar

FOTBOLL: division 5: Skoghall–Rävåsen 1–2 (0–2)

Rävåsens IK Karlskoga tog ett mycket stort steg mot fortsatt division 5-spel när laget vann fredagskvällens fotbollsmatch borta mot Skoghall med 2–1 (2–0).

RIK har tre matcher kvar att spela och är elva poäng före Strömtorp B på negativ kvalplats. SIK:s andralag har fyra matcher kvar att spela men sannolikheten att det ska bli fyra raka segrar är ytterst liten med tanke på resultaten tidigare under säsongen. Dessutom har RIK, som nu kom upp på samma poäng som Skoghall, lokalkonkurrenten Immetorp sex poäng bakom sig.

– Det här känns riktigt skönt, säger tränaren Mattias Ahlberg sedan hans lag haft bra kontroll på matchen efter två tidiga mål.

Det hade gått några minuter när ett inspel från Erik Gustavsson styrdes upp den egna ribban av en hemmaspelare. Jimmy Nilsson höll sig påpassligt framme och satte returen. Nilsson gjorde även 2–0 sedan han tagit bollen från en Skoghallsspelare och sedan skjutit ett skott upp i nättaket.

– Riktigt snyggt, berömmer tränaren.

Skoghall hade bollen mycket men RIK försvarade sig gediget och släppte inte till några farligheter. Med ungefär en kvart kvar reducerade Skoghall på straff. Cirka fem minuter före slutet fick RIK Tony Olsson utvisad men underströk att den här höstsäsongen varit riktigt stark genom att hålla undan till tre tunga poäng.

Oscar Bergsman spelade på den för hans del ovana positionen som defensiv central mittfältare. Han klarade det på ett bra sätt. Även tvåmålsskytten Jimmy Nilsson förtjänar ett extra omnämnande.

RIK har tre matcher kvar att spela och är elva poäng före Strömtorp B på negativ kvalplats. SIK:s andralag har fyra matcher kvar att spela men sannolikheten att det ska bli fyra raka segrar är ytterst liten med tanke på resultaten tidigare under säsongen. Dessutom har RIK, som nu kom upp på samma poäng som Skoghall, lokalkonkurrenten Immetorp sex poäng bakom sig.

– Det här känns riktigt skönt, säger tränaren Mattias Ahlberg sedan hans lag haft bra kontroll på matchen efter två tidiga mål.

Det hade gått några minuter när ett inspel från Erik Gustavsson styrdes upp den egna ribban av en hemmaspelare. Jimmy Nilsson höll sig påpassligt framme och satte returen. Nilsson gjorde även 2–0 sedan han tagit bollen från en Skoghallsspelare och sedan skjutit ett skott upp i nättaket.

– Riktigt snyggt, berömmer tränaren.

Skoghall hade bollen mycket men RIK försvarade sig gediget och släppte inte till några farligheter. Med ungefär en kvart kvar reducerade Skoghall på straff. Cirka fem minuter före slutet fick RIK Tony Olsson utvisad men underströk att den här höstsäsongen varit riktigt stark genom att hålla undan till tre tunga poäng.

Oscar Bergsman spelade på den för hans del ovana positionen som defensiv central mittfältare. Han klarade det på ett bra sätt. Även tvåmålsskytten Jimmy Nilsson förtjänar ett extra omnämnande.