2016-09-02 20:18

2016-09-02 20:21

Ängebäck kryssade i seriefinalen

FOTBOLL: division 5: Ängebäcks BK–Skattkärrs IF 3–3 (2–2)

Ängebäcks BK spelade 3–3 (2–2) hemma mot Skattkärrs IF i fredagens seriefinal i division 5-fotbollen.

– Vi borde ha avgjort i andra halvlek, tycker Kent Karlsson i Ängebäcks tränarstab.

Hemmalaget var annars i 0–2-underläge innan Aleksa Kostic Milutinovic och Andreas Heikkilä såg till att det var kvitterat innan pausen. I andra halvlek gav Haris Ibric Ängebäck ledningen men Skattkärr räddade en poäng via sin 3–3-kvittering.

”Dominerade i andra”

– Vi är inte nöjda. Långt därifrån. Med tanke på vår dominans i andra halvlek känns det här definitivt som två förlorade poäng i stället för en vunnen. Det känns riktigt surt just nu, säger Kent Karlsson.

Han har synpunkter på den straff som Skattkärr tilldömdes i första halvlek.

– Dessutom tycker vi att vi borde ha fått två straffar, kommenterar ÄBK-tränaren.

Med tre omgångar kvar att spela toppar Ängebäck ändå tabellen med sina 40 poäng. Skattkärr skuggar som tvåa med 37. Därefter följer Norrstrand och Bråten, som möts under lördagen, på 35. De har båda en match mindre spelad än Ängebäck och skuggar.

Spelmotorn avstängd

I nästa omgång ställs Ängebäck borta mot Norrstrand. Då får laget klara sig utan spelmotorn Anel Alibasic som blev varnad mot Skattkärr och därmed avstängd i nästa match. Samma gäller för lagkaptenen och backen Dusan Milutinovic.

Seriesegraren går direkt upp i division 4 medan tvåan får kvala dit.

Hemmalaget var annars i 0–2-underläge innan Aleksa Kostic Milutinovic och Andreas Heikkilä såg till att det var kvitterat innan pausen. I andra halvlek gav Haris Ibric Ängebäck ledningen men Skattkärr räddade en poäng via sin 3–3-kvittering.

”Dominerade i andra”

– Vi är inte nöjda. Långt därifrån. Med tanke på vår dominans i andra halvlek känns det här definitivt som två förlorade poäng i stället för en vunnen. Det känns riktigt surt just nu, säger Kent Karlsson.

Han har synpunkter på den straff som Skattkärr tilldömdes i första halvlek.

– Dessutom tycker vi att vi borde ha fått två straffar, kommenterar ÄBK-tränaren.

Med tre omgångar kvar att spela toppar Ängebäck ändå tabellen med sina 40 poäng. Skattkärr skuggar som tvåa med 37. Därefter följer Norrstrand och Bråten, som möts under lördagen, på 35. De har båda en match mindre spelad än Ängebäck och skuggar.

Spelmotorn avstängd

I nästa omgång ställs Ängebäck borta mot Norrstrand. Då får laget klara sig utan spelmotorn Anel Alibasic som blev varnad mot Skattkärr och därmed avstängd i nästa match. Samma gäller för lagkaptenen och backen Dusan Milutinovic.

Seriesegraren går direkt upp i division 4 medan tvåan får kvala dit.