2016-08-31 21:04

2016-08-31 21:04

Tränarens inhopp frälste Strömtorp

FOTBOLL: division 3: Nora–Strömtorp 1–1 (0–0)

Strömtorps IK spelade 1–1 (0–0) borta mot Nora i onsdagskvällens division 3-fotbollsmatch. Poängräddare blev tränaren Petter Toivonen, 39, som varit på planen bara några minuter när han utjämnade.

Toivonen erkänner att han är mycket nöjd med en poäng; en poäng som kan visa sig bli betydelsefull för SIK:s del i bottenstriden.

– Det var jämnt första 20 minuterna. Därefter styrde Nora det mesta medan vi försvarade oss väldigt starkt samtidigt som vi stack upp några gånger utan att kunna skapa några riktigt heta chanser.

I 68:e minuten tog Nora välförtjänt ledningen. SIK satsade offensivt efter det och kunde utjämna i 72:a minuten.

– Det var en hörna som ramlade ner framför mig, säger han blygsamt angående situationen när SIK forcerade in kvitteringen.

SIK, som närmast kom från en 0–6-förlust borta mot ledarlaget Nordvärmland, fick kämpa hårt för att fixa en poäng. Domaren lade till fyra minuter. När ungefär tre av dem spelats var Nora ytterst nära att avgöra på en nick. Målvakten Jocke Thuresson gjorde då en mycket fin räddning som gjorde att SIK kunde få med sig en poäng från Norvalla.

– En fantomräddning, berömmer Toivonen.

På kontringen kunde Strömtorp till och med ha avgjort.

– Alla trodde att bollen skulle gå in i ena krysset men gick strax utanför i stället, säger Toivonen när han beskriver läget som mittbacken Alexander Hjärpe fick.

– Det hade förstås varit pricken över i:et men vi ska vara väldigt nöjda med en poäng, tillägger han.

Just Hjärpe tillsammans med Fredrik Ahlman Berger, på den för hans del ovana positionen som mittback, och Linus Mälman var bäst bland SIK:s utespelare. Jocke Thuresson visade åter att han är en stor tillgång.

Sett till de fotbollsmässiga kvaliteterna hade SIK en med division 3-mått mätt bra startelva. Det blev dock som Toivonen förutspått; orken skulle inte räcka då flera av spelarna tränat högst begränsat. För hans egen del är karriären på A-lagsnivå över, har han sagt, men tydligen har den gamle målkungen från framför allt KB Karlskoga och Strömtorp, men även Degerfors, målsinnet i behåll.

SIK har nu en och en halv vecka till nästa match. Då handlar det om derby hemma mot KB Karlskoga, som kan bli trea i serien. Strömtorp har, med en match mer spelad än bottenkonkurrenterna, två poäng upp till kvalplats och fyra till fast mark. Det återstår för SIK:s del fyra matcher av serien.

Toivonen erkänner att han är mycket nöjd med en poäng; en poäng som kan visa sig bli betydelsefull för SIK:s del i bottenstriden.

– Det var jämnt första 20 minuterna. Därefter styrde Nora det mesta medan vi försvarade oss väldigt starkt samtidigt som vi stack upp några gånger utan att kunna skapa några riktigt heta chanser.

I 68:e minuten tog Nora välförtjänt ledningen. SIK satsade offensivt efter det och kunde utjämna i 72:a minuten.

– Det var en hörna som ramlade ner framför mig, säger han blygsamt angående situationen när SIK forcerade in kvitteringen.

SIK, som närmast kom från en 0–6-förlust borta mot ledarlaget Nordvärmland, fick kämpa hårt för att fixa en poäng. Domaren lade till fyra minuter. När ungefär tre av dem spelats var Nora ytterst nära att avgöra på en nick. Målvakten Jocke Thuresson gjorde då en mycket fin räddning som gjorde att SIK kunde få med sig en poäng från Norvalla.

– En fantomräddning, berömmer Toivonen.

På kontringen kunde Strömtorp till och med ha avgjort.

– Alla trodde att bollen skulle gå in i ena krysset men gick strax utanför i stället, säger Toivonen när han beskriver läget som mittbacken Alexander Hjärpe fick.

– Det hade förstås varit pricken över i:et men vi ska vara väldigt nöjda med en poäng, tillägger han.

Just Hjärpe tillsammans med Fredrik Ahlman Berger, på den för hans del ovana positionen som mittback, och Linus Mälman var bäst bland SIK:s utespelare. Jocke Thuresson visade åter att han är en stor tillgång.

Sett till de fotbollsmässiga kvaliteterna hade SIK en med division 3-mått mätt bra startelva. Det blev dock som Toivonen förutspått; orken skulle inte räcka då flera av spelarna tränat högst begränsat. För hans egen del är karriären på A-lagsnivå över, har han sagt, men tydligen har den gamle målkungen från framför allt KB Karlskoga och Strömtorp, men även Degerfors, målsinnet i behåll.

SIK har nu en och en halv vecka till nästa match. Då handlar det om derby hemma mot KB Karlskoga, som kan bli trea i serien. Strömtorp har, med en match mer spelad än bottenkonkurrenterna, två poäng upp till kvalplats och fyra till fast mark. Det återstår för SIK:s del fyra matcher av serien.