2016-08-23 17:18

2016-08-23 17:18

DIF-killar vann Lilla VM

FOTBOLL: RIK-tjejerna slutade trea

Degerfors IF:s P16-fotbollslag vann i söndags Lilla VM. Bland flicklagen placerade sig Rävåsens IK Karlskoga trea.

Det blev en tät och spännande finaluppgörelse mot FBK Karlstad. Matchen såg ut att gå till förlängning men i 90:e minuten slog Mohamed Mustaphe till och fixade segern till Degerfors vars spelare visade mycket intressanta takter inför framtiden.

I samband med helgens slutspel på Västerstrands IP i Karlstad hade DIF innan dess slagit ut Carlstad United i semifinalen via 4–0-seger.

Där kom första målet i sjunde minuten genom Noel Levi. Mohamed Mustaphe ökade tio minuter senare på till 2–0. En dryg kvart in på andra halvlek prickade Samuel Brattlöf in 3–0. Slutresultatet fastställdes i mitten av andra halvlek när Saimon Bereket Ghrebewoldi gjorde 4–0 och ytterligare förstärkte den säkra segermarginalen.

Bronsmatchen vann Carlstad United med 1–0 mot Karlstad BK, som förlorat sin semifinal mot DIF-killarnas blivande finalmotståndare FBK Karlstad. Det blev 3–1 till FBK i den derbykampen.

Rävåsens IK Karlskoga hade kvalificerat sig för slutspel på flicksidan. Samtidigt som Qbik slog ut Torsby med 7–0 i semifinalen besegrades Karlskogalaget av Norrstrand som vann med 2–0.

I matchen om tredje pris tog Torsby ledningen efter en dryg halvtimme. Innan pausen hade RIK övertagit det målmässiga kommendot sedan Filippa Sätterström utjämnat i 35:e minuten och Tilde Ahlinder slagit till i 43:e minuten.

RIK – vars ungdomslag överlag nått mycket positiva resultat i år – gjorde ytterligare två mål inom ett par minuter, en dryg kvart in på andra halvlek. Det tredje målet för Karlskogatjejerna svarade Isabelle Olsson för. Därefter var det dags för Tilda Jäger Lindén igen.

Qbik vann finalen i överlägsen och övertygande stil mot grannklubben från Karlstad, Norrstrand. Slutresultatet skrevs till 9–0.

Det blev en tät och spännande finaluppgörelse mot FBK Karlstad. Matchen såg ut att gå till förlängning men i 90:e minuten slog Mohamed Mustaphe till och fixade segern till Degerfors vars spelare visade mycket intressanta takter inför framtiden.

I samband med helgens slutspel på Västerstrands IP i Karlstad hade DIF innan dess slagit ut Carlstad United i semifinalen via 4–0-seger.

Där kom första målet i sjunde minuten genom Noel Levi. Mohamed Mustaphe ökade tio minuter senare på till 2–0. En dryg kvart in på andra halvlek prickade Samuel Brattlöf in 3–0. Slutresultatet fastställdes i mitten av andra halvlek när Saimon Bereket Ghrebewoldi gjorde 4–0 och ytterligare förstärkte den säkra segermarginalen.

Bronsmatchen vann Carlstad United med 1–0 mot Karlstad BK, som förlorat sin semifinal mot DIF-killarnas blivande finalmotståndare FBK Karlstad. Det blev 3–1 till FBK i den derbykampen.

Rävåsens IK Karlskoga hade kvalificerat sig för slutspel på flicksidan. Samtidigt som Qbik slog ut Torsby med 7–0 i semifinalen besegrades Karlskogalaget av Norrstrand som vann med 2–0.

I matchen om tredje pris tog Torsby ledningen efter en dryg halvtimme. Innan pausen hade RIK övertagit det målmässiga kommendot sedan Filippa Sätterström utjämnat i 35:e minuten och Tilde Ahlinder slagit till i 43:e minuten.

RIK – vars ungdomslag överlag nått mycket positiva resultat i år – gjorde ytterligare två mål inom ett par minuter, en dryg kvart in på andra halvlek. Det tredje målet för Karlskogatjejerna svarade Isabelle Olsson för. Därefter var det dags för Tilda Jäger Lindén igen.

Qbik vann finalen i överlägsen och övertygande stil mot grannklubben från Karlstad, Norrstrand. Slutresultatet skrevs till 9–0.