2016-08-07 16:28

2016-08-07 16:28

Karlskoga nollade Sunne

FOTBOLL: "Finns mer att önska"

KB Karlskoga är tillbaka på vinnarspåret igen efter två raka förluster. Hemma på Nobelstadion vann Karlskogalaget mot Sunne med 2–0.
– Sett till hela matchen så kan jag inte vara annat än nöjd, säger tränaren Mark Selmer.

Den var en match som var jämna som start till mål. Men där Karlskoga var effektivare i anfallsväg och tajtare i försvarsspelet.

Hemmalaget började också starkast med att sätta hög press på bortalaget och vann bollar högt upp i banan.

Till slut gav det också utdelning.

Efter dryga kvarten spelad drev Niklas Johansson upp på vänsterkanten och serverade ett inlägg som Alexander Hjalmarsson enkelt kunde skarva in bakom Dan Lewin i Sunnemålet. Hemmalaget gick sedan ned sig en aning efter ledningsmålet och tillät Sunne ta över matchbilden. Men KB höll undan i en halvlek som slutade 1–0.

– Vi blir lite ängsliga och tar mycket felbeslut. Vi pratade i halvlek om att våga och inte backa hem så vi blir tillbakatryckta, säger Selmer.

Första nollan

Sunne forcerade för en kvittering i andra halvlek, men utan att lyckas skapa tillräckligt farliga målchanser för att hota hemmalaget. I stället kunde Joachim Nilsson sätta 2–0 i den 67:e minuten efter ett långt inkast som lagkaptenen Armin Mustafic skarvat fram till honom.

Målet blev också matchens sista. Under resterande delen av halvleken skapades inga chanser åt båda håll och Joacim Fromholdt i KB-kassen fick hålla nollan.

Den första för säsongen.

– Vi prioriterade innan matchen att det var viktigt att vinna spelet i båda boxarna, om jag ser till dem två sakerna så är jag nöjd. Matchen i helhet finns mer att önska utav men det var tre poäng som var det viktigaste, avslutar Mark Selmer.

Den var en match som var jämna som start till mål. Men där Karlskoga var effektivare i anfallsväg och tajtare i försvarsspelet.

Hemmalaget började också starkast med att sätta hög press på bortalaget och vann bollar högt upp i banan.

Till slut gav det också utdelning.

Efter dryga kvarten spelad drev Niklas Johansson upp på vänsterkanten och serverade ett inlägg som Alexander Hjalmarsson enkelt kunde skarva in bakom Dan Lewin i Sunnemålet. Hemmalaget gick sedan ned sig en aning efter ledningsmålet och tillät Sunne ta över matchbilden. Men KB höll undan i en halvlek som slutade 1–0.

– Vi blir lite ängsliga och tar mycket felbeslut. Vi pratade i halvlek om att våga och inte backa hem så vi blir tillbakatryckta, säger Selmer.

Första nollan

Sunne forcerade för en kvittering i andra halvlek, men utan att lyckas skapa tillräckligt farliga målchanser för att hota hemmalaget. I stället kunde Joachim Nilsson sätta 2–0 i den 67:e minuten efter ett långt inkast som lagkaptenen Armin Mustafic skarvat fram till honom.

Målet blev också matchens sista. Under resterande delen av halvleken skapades inga chanser åt båda håll och Joacim Fromholdt i KB-kassen fick hålla nollan.

Den första för säsongen.

– Vi prioriterade innan matchen att det var viktigt att vinna spelet i båda boxarna, om jag ser till dem två sakerna så är jag nöjd. Matchen i helhet finns mer att önska utav men det var tre poäng som var det viktigaste, avslutar Mark Selmer.

  • Jonas Griberg