2016-08-07 18:54

2016-08-07 18:54

Andra raka för Strömtorp- Andersén matchhjälte

FOTBOLL: "Gäller att alla är med på tåget"

Strömtorp är på väg uppåt. Hemma mot nästjumbon Eskilstuna tog laget tre oerhört viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttning. Matchen slutade 1–0.
– Det känns väldigt bra, säger tränaren Niclas Mendritzki.

Strömtorp fortsätter att ha marginalerna på sin sida. För andra matchen i rad gick med segrande ur en match med en uddamålsvinst.

Det var gästerna Eskilstuna som ägde det mesta av bollinnehavet, men Strömtorps försvar tillät inte södermanlänningarna att komma till några heta målchanser. Närmast ett mål i första halvlek var hemmalaget som hade en boll studsandes mål mållinjen.

I den andra halvleken fortsatte bortalaget att föra matchen. Men en försvarsmiss i backlinjen gjorde att Fredrik Ahlman Berger fick öppen gata ute på kanten och kunde spela in till skyttekungen Henrik Andersén som satte det förlösande ledningsmålet. Som sedan blev matchavgörande.

– Det var en jämn match så det var otroligt skönt att få in målet tillslut. Det var väldigt viktigt inför fortsättningen, säger Mendritzki.

Vad är det som avgör i dag tycker du?

– Det är vårt försvarsspel, hela laget gör en stabil match bakåt. Vi tillät dem rulla boll, vi visste att de var bollskickliga. De skapa aldrig några farliga målchanser mot oss, tillslut tog vi chansen framåt när den kom.

Henrik Andersén, hur viktig är han för er?

– Klart att han är viktig, men inte viktigare än någon annan. Oliver Ottosson visar även han bra form och Rasmus Nordwall kommer in och gör det bra. Så det är svårt att peka ut någon individ. Det kommer bli en lång höst så det gäller att alla är med på tåget.

SIK hade även övriga resultat med sig. Både Köping och Bosna 92 förlorade sina respektive matcher, vilket innebär att Strömtorp nu endast har två poäng upp till säker mark.

Strömtorp fortsätter att ha marginalerna på sin sida. För andra matchen i rad gick med segrande ur en match med en uddamålsvinst.

Det var gästerna Eskilstuna som ägde det mesta av bollinnehavet, men Strömtorps försvar tillät inte södermanlänningarna att komma till några heta målchanser. Närmast ett mål i första halvlek var hemmalaget som hade en boll studsandes mål mållinjen.

I den andra halvleken fortsatte bortalaget att föra matchen. Men en försvarsmiss i backlinjen gjorde att Fredrik Ahlman Berger fick öppen gata ute på kanten och kunde spela in till skyttekungen Henrik Andersén som satte det förlösande ledningsmålet. Som sedan blev matchavgörande.

– Det var en jämn match så det var otroligt skönt att få in målet tillslut. Det var väldigt viktigt inför fortsättningen, säger Mendritzki.

Vad är det som avgör i dag tycker du?

– Det är vårt försvarsspel, hela laget gör en stabil match bakåt. Vi tillät dem rulla boll, vi visste att de var bollskickliga. De skapa aldrig några farliga målchanser mot oss, tillslut tog vi chansen framåt när den kom.

Henrik Andersén, hur viktig är han för er?

– Klart att han är viktig, men inte viktigare än någon annan. Oliver Ottosson visar även han bra form och Rasmus Nordwall kommer in och gör det bra. Så det är svårt att peka ut någon individ. Det kommer bli en lång höst så det gäller att alla är med på tåget.

SIK hade även övriga resultat med sig. Både Köping och Bosna 92 förlorade sina respektive matcher, vilket innebär att Strömtorp nu endast har två poäng upp till säker mark.

  • Jonas Griberg