2016-08-06 22:07

2016-08-06 22:07

Amerikanskorna sköt segern till RIK

FOTBOLL: "Vi kommer att jaga tredjeplatsen"

Rävåsens seger stavas USA. Amerikanskorna Georgia Cloepfil och Jade Flory såg till att Rävåsen kryper sig allt närmare topp tre lagen. Nu skiljer bara fyra poäng upp till Uddevalla som laget besegrade med 2–0 inför 153 åskådare på Kilsta IP.
– Nu bevisade vi att vi kan slå alla bra lag, säger tränare Sonny Laurberg.

Rävåsens fina form håller i sig. Under lördagseftermiddagen såg Karlskogalaget till att utöka sin vinstsvit till fyra raka matcher efter en imponerande insats.

Värmländskorna inledde matchen piggt och tog också välförtjänt ledningen efter att Georgia Cloepfil placerat in 1–0 efter 25 minuters spel. RIK backade sedan hem efter ledningsmålet och satsade på kontringar.

Något som också gav utdelning.

Bara tre minuter senare tog blixtsnabbe Jade Flory fart och dundrade in 2–0 målet som betydde att Rävåsen skaffat sig ett gyllene läge inför halvtidsvilan.

Bohuslänningarna fick en gratischans in i matchen efter att domaren pekat på straffpunken två minuter innan halvtidsvilan. Men Alexandra Blom stod kyligt kvar i mitten av målet och kunde rädda Rävåsen från ett baklängesmål.

Uddevalla skapade annars inte så allt för många farliga målchanser framåt under första 45 minuter som slutade 2–0.

– Vi gjorde det vi hade pratat om innan matchen. I halvtid pratade vi om inställningen till att vinna matchen. Ville vi vinna den så skulle vi göra det. Vi hade frångått vår fula ovana att släppa in tidiga mål, så det var bara att trumma vidare, säger Laurberg.

Första nollan

I den andra halvleken tog bortalaget över matchbilden inledningsvis. Men det var Jade Flory som hade den vassaste chansen efter att hon sprungit sig fri i djupled, fintat bort målvakten, men inte fått skottet i mål. RIK anföll hejdlöst framåt vilket ledde till enkla misstag hos Karlskogalaget som fick Sonny Laurberg att lugna ned sina tjejer.

– Det funkade inte. Vi höll inte positionerna så som vi hade pratat om och blev lite för stirriga. Jag kände att jag behövde samla ihop truppen lite, säger han.

Rävåsen höll dock undan och kunde till slut vinna matchen ganska ohotat efter att Uddevallapressen uteblev sista halvan.

– En stor eloge till vår backlinje som gör ett jättejobb. Sedan går det inte att glömma bort amerikanskorna. Speciellt Lydia Chodosh som bara blir bättre och bättre. Det märks redan nu att hon kommer att tillföra mycket. Dem är här för att göra mål, så är det bara.

Första nollan

Noterbart är också att detta var Rävåsens första nolla under året - och första gången som laget går ur första halvlek utan att släppa in ett mål.

– Nu hoppas jag att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Vi kommer att jaga tredjeplatsen, avslutar Laurberg.

Rävåsens fina form håller i sig. Under lördagseftermiddagen såg Karlskogalaget till att utöka sin vinstsvit till fyra raka matcher efter en imponerande insats.

Värmländskorna inledde matchen piggt och tog också välförtjänt ledningen efter att Georgia Cloepfil placerat in 1–0 efter 25 minuters spel. RIK backade sedan hem efter ledningsmålet och satsade på kontringar.

Något som också gav utdelning.

Bara tre minuter senare tog blixtsnabbe Jade Flory fart och dundrade in 2–0 målet som betydde att Rävåsen skaffat sig ett gyllene läge inför halvtidsvilan.

Bohuslänningarna fick en gratischans in i matchen efter att domaren pekat på straffpunken två minuter innan halvtidsvilan. Men Alexandra Blom stod kyligt kvar i mitten av målet och kunde rädda Rävåsen från ett baklängesmål.

Uddevalla skapade annars inte så allt för många farliga målchanser framåt under första 45 minuter som slutade 2–0.

– Vi gjorde det vi hade pratat om innan matchen. I halvtid pratade vi om inställningen till att vinna matchen. Ville vi vinna den så skulle vi göra det. Vi hade frångått vår fula ovana att släppa in tidiga mål, så det var bara att trumma vidare, säger Laurberg.

Första nollan

I den andra halvleken tog bortalaget över matchbilden inledningsvis. Men det var Jade Flory som hade den vassaste chansen efter att hon sprungit sig fri i djupled, fintat bort målvakten, men inte fått skottet i mål. RIK anföll hejdlöst framåt vilket ledde till enkla misstag hos Karlskogalaget som fick Sonny Laurberg att lugna ned sina tjejer.

– Det funkade inte. Vi höll inte positionerna så som vi hade pratat om och blev lite för stirriga. Jag kände att jag behövde samla ihop truppen lite, säger han.

Rävåsen höll dock undan och kunde till slut vinna matchen ganska ohotat efter att Uddevallapressen uteblev sista halvan.

– En stor eloge till vår backlinje som gör ett jättejobb. Sedan går det inte att glömma bort amerikanskorna. Speciellt Lydia Chodosh som bara blir bättre och bättre. Det märks redan nu att hon kommer att tillföra mycket. Dem är här för att göra mål, så är det bara.

Första nollan

Noterbart är också att detta var Rävåsens första nolla under året - och första gången som laget går ur första halvlek utan att släppa in ett mål.

– Nu hoppas jag att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Vi kommer att jaga tredjeplatsen, avslutar Laurberg.

  • Jonas Griberg