2016-08-05 22:25

2016-08-05 22:25

Blekt Immetorp föll

FOTBOLL: Tränare Jonas Asklund efterlyser bättre inställning

Immetorp åkte på sin andra raka förlust när laget föll hemma mot Norrstrand med 1–4.
– Vi har inte den rätta inställningen, då är det svårt att vinna matcher, säger tränaren Jonas Asklund.

Det var ett blekt Immetorp som inte hade mycket att säga till om när Karlstadslaget Norrstrand kom på besök. Hemmalaget började dock matchen bra och skapade några halvfarliga målchanser. Men några mål framåt blev det inte under första halvlek.

I stället var det Norrstrand som tog vara på ett försvarsmisstag i hemmalaget och 0–1 var ett faktum. Men det var inte slut där. Bara minuter senare om även tvåan efter att Karlskogalaget återigen slarvade i defensiven. Uppförsbacken i halvleken kunde vart betydligt mindre.

– Det är fortfarande lite för många som har semestermode. Det är två skitmål som de får göra på oss där vi inte riktigt är på tårna, säger Asklund.

Ville ha straff

I den andra halvleken pressade hemmalaget på ordentligt och fick till slut också in det psykoligiska reduceringsmålet när Oskar Högberg styr in en fin frispark från Robin Månsson. Immetorp fick luft under vingarna och Jonas Asklund valde att gå ned på en trebackslinje.

Ett drag som visade sig bli ödestiget, för precis när formationsbytet skedde så kontrade Norrstrand in det blytunga 3–1 målet. Dessförinnan ville IBK ha med sig en straff efter att Stefan Olsson blivit dragen i tröjan innanför straffområdet. Domaren valde i stället att blåsa för frispark - till Asklund och Immetorps stora irritation.

Karlskogalaget lyckades inte skapa särskilt mycket i slutet.

– Jag är besvikelse över att vi inte har den rätta inställningen. Vi får ta fram den till nästa match och revanschera oss, avslutar Asklund.

Det var ett blekt Immetorp som inte hade mycket att säga till om när Karlstadslaget Norrstrand kom på besök. Hemmalaget började dock matchen bra och skapade några halvfarliga målchanser. Men några mål framåt blev det inte under första halvlek.

I stället var det Norrstrand som tog vara på ett försvarsmisstag i hemmalaget och 0–1 var ett faktum. Men det var inte slut där. Bara minuter senare om även tvåan efter att Karlskogalaget återigen slarvade i defensiven. Uppförsbacken i halvleken kunde vart betydligt mindre.

– Det är fortfarande lite för många som har semestermode. Det är två skitmål som de får göra på oss där vi inte riktigt är på tårna, säger Asklund.

Ville ha straff

I den andra halvleken pressade hemmalaget på ordentligt och fick till slut också in det psykoligiska reduceringsmålet när Oskar Högberg styr in en fin frispark från Robin Månsson. Immetorp fick luft under vingarna och Jonas Asklund valde att gå ned på en trebackslinje.

Ett drag som visade sig bli ödestiget, för precis när formationsbytet skedde så kontrade Norrstrand in det blytunga 3–1 målet. Dessförinnan ville IBK ha med sig en straff efter att Stefan Olsson blivit dragen i tröjan innanför straffområdet. Domaren valde i stället att blåsa för frispark - till Asklund och Immetorps stora irritation.

Karlskogalaget lyckades inte skapa särskilt mycket i slutet.

– Jag är besvikelse över att vi inte har den rätta inställningen. Vi får ta fram den till nästa match och revanschera oss, avslutar Asklund.

  • Jonas Griberg