2016-07-27 16:47

2016-07-27 16:47

Gunnar Nymans 50:e O-ringen

ORIENTERING: Veteranen ser framåt efter alla år

Gunnar Nyman i OK Djerf gör i år sin 50:e start i O-ringen. Han började i Borås 1967 i klass H35. Därefter har han deltagit i alla O-ringen fram till detta år i Sälen.

Han har även hittat alla kontroller och stämplat rätt utom en kontroll för några år sedan som han av misstag hoppade över på sista etappen. Gunnar själv tycker därför inte att det är något att fira förrän nästa år då han siktar på att ha 50 år med godkänt resultat.

I år tävlar han i H80-klassen där han ligger på 36:e plats efter tre etapper.

Gunnar inte bara tävlar. Eftermiddagarna har han i 30 år ägnat åt att vara skribent för lokalpressen. Det är då inte bara under O-Ringenveckan. Han har jobbat året runt med resultat och reportage för orientering och skidorientering.

Han har även hittat alla kontroller och stämplat rätt utom en kontroll för några år sedan som han av misstag hoppade över på sista etappen. Gunnar själv tycker därför inte att det är något att fira förrän nästa år då han siktar på att ha 50 år med godkänt resultat.

I år tävlar han i H80-klassen där han ligger på 36:e plats efter tre etapper.

Gunnar inte bara tävlar. Eftermiddagarna har han i 30 år ägnat åt att vara skribent för lokalpressen. Det är då inte bara under O-Ringenveckan. Han har jobbat året runt med resultat och reportage för orientering och skidorientering.

  • Stig Nilsson