2016-07-19 20:04

2016-07-19 20:04

Rävåsen klara för A-slutspel

FOTBOLL: Besegrade Madesjö IF med 2–0.

Inte lika målrikt som mot Häcken. Men Rävåsen var lika överlägsna ändå. 2–0 mot Madesjö IF var lite i underkant sett till matchbilden, men nu får Karlskogalaget rikta in sig på A-slutspel.
– Det känns otroligt skönt. Nu har vi uppfyllt målsättningen, säger tränaren Sten Forshufvud.

Rävåsen hade allt i egna händer. Vinst mot Madesjö och målsättningen om att nå A-slutspel kunde bockas av.

Så blev också fallet.

Första halvleken dominerades av värmländskorna som spenderade största delen av halvleken på Nybrolagets planhalva. Men det dröjde till den 21a minuten innan målnollan sprack. Tilda Jäger-Linden – som visat god form i turneringen - gav RIK det förlösande ledningsmålet.

– Det kom helt perfekt. Som jag sagt tidigare så är vi som bäst i andra halvleken så det kändes jättebra att få det målet där och då, säger Forshufvud.

Andra raka nollan

Madesjö hade inte orken att forcera i andra halvlek. I stället var det RIK som skapade ett flertal målchanser till att avgöra matchen. Tillslut kunde Darya Soran sätta spiken i kistan med sitt 2–0 mål inför det stora föräldrastödet på läktaren.

Noterbart är att detta var målvakten Lovisa Anderssons andra raka nolla i turneringen. Andersson har visat stabilitet i sitt målvaktsspel under hela säsongen och det verkar som att hon prickat formtoppen inför Gothia Cup.

– Det betyder såklart jättemycket. Det är en tjej med en bra utvecklingskurva så det ska bli spännande att följa henne i fortsättningen, avslutar Forshufvud.

Rävåsen hade allt i egna händer. Vinst mot Madesjö och målsättningen om att nå A-slutspel kunde bockas av.

Så blev också fallet.

Första halvleken dominerades av värmländskorna som spenderade största delen av halvleken på Nybrolagets planhalva. Men det dröjde till den 21a minuten innan målnollan sprack. Tilda Jäger-Linden – som visat god form i turneringen - gav RIK det förlösande ledningsmålet.

– Det kom helt perfekt. Som jag sagt tidigare så är vi som bäst i andra halvleken så det kändes jättebra att få det målet där och då, säger Forshufvud.

Andra raka nollan

Madesjö hade inte orken att forcera i andra halvlek. I stället var det RIK som skapade ett flertal målchanser till att avgöra matchen. Tillslut kunde Darya Soran sätta spiken i kistan med sitt 2–0 mål inför det stora föräldrastödet på läktaren.

Noterbart är att detta var målvakten Lovisa Anderssons andra raka nolla i turneringen. Andersson har visat stabilitet i sitt målvaktsspel under hela säsongen och det verkar som att hon prickat formtoppen inför Gothia Cup.

– Det betyder såklart jättemycket. Det är en tjej med en bra utvecklingskurva så det ska bli spännande att följa henne i fortsättningen, avslutar Forshufvud.

  • Jonas Griberg