2016-07-11 19:52

2016-07-11 19:52

Bertilsson redo för ny säsong

ISHOCKEY: "Jag ligger i fas för att kunna gå på is när övriga i laget gör det"

25-årige Karlskogasonen Simon Bertilsson förväntas, efter en tuff fjolårssäsong, vara tillbaka på isen när hans lag Brynäs har ispremiär 1 augusti.
– Det går åt rätt håll, jag ligger i fas för att kunna gå på is när övriga i laget gör det, säger Bertilsson.

Det blev endast fem matcher under den förra säsongen för Team BK-produkten Simon Bertilsson.

Axeln satte stopp för fortsatt spel och han tvingades till operation.

– Jag bestämde ganska tidigt att jag ville göra en operation. Det var lika bra att göra den så man får ordning på kroppen. Jag vill kunna spela en hel säsong, säger Bertilsson som när tidningen når honom sitter i en bil på väg ”hem” till Karlskoga.

Hur tung har den här säsongen varit?

– Klart att det är tungt när man inte får spela. Jag har suttit på läktaren alldeles för mycket på slutet. Efter operationen var man ganska less men det är viktigt att få ordning på kroppen så det blir en lång karriär.

Brynäs slutade på en tiondeplats i SHL förra säsongen och fick, i åttondelsfinalen, möta Djurgården – som visade sig vara för starka och vann med 2–1 i matcher.

– Vi gjorde en riktigt bra säsong tills dess att Rödin (Anton) blev skadad. Då tappade vi alldeles för mycket, säger Bertilsson.

Spännande lag

Den 1 augusti har laget ispremiär och sportchefen Stefan Bengtzén, också han från Karlskoga, har landat vassa värvningar.

Gustaf Thorell, Ryan Gunderson och Jonathan Granström är några av dessa.

– Det ser väldigt spännande ut. Backuppsättning är riktigt bra. Jag är förväntansfull, säger 25-åringen.

Bertilsson förlängde, trots skadeproblemen, sitt kontrakt i vintras – det blir ytterligare tre säsonger i Gävlelaget.

– Jag blev jäkligt glad när jag fick beskedet att de ville förlänga med mig. Man blir lite orolig att man inte ska få vara kvar med tanke på skadorna, säger Karlskogasonen som ser fram emot att dra i gång en ny säsong.

– Jag är väldigt laddad. Skönt med semester nu men man längtar till 1 augusti när man ska möta upp lagkamraterna. Då är det bara att köra, avslutar Simon Bertilsson.

Det blev endast fem matcher under den förra säsongen för Team BK-produkten Simon Bertilsson.

Axeln satte stopp för fortsatt spel och han tvingades till operation.

– Jag bestämde ganska tidigt att jag ville göra en operation. Det var lika bra att göra den så man får ordning på kroppen. Jag vill kunna spela en hel säsong, säger Bertilsson som när tidningen når honom sitter i en bil på väg ”hem” till Karlskoga.

Hur tung har den här säsongen varit?

– Klart att det är tungt när man inte får spela. Jag har suttit på läktaren alldeles för mycket på slutet. Efter operationen var man ganska less men det är viktigt att få ordning på kroppen så det blir en lång karriär.

Brynäs slutade på en tiondeplats i SHL förra säsongen och fick, i åttondelsfinalen, möta Djurgården – som visade sig vara för starka och vann med 2–1 i matcher.

– Vi gjorde en riktigt bra säsong tills dess att Rödin (Anton) blev skadad. Då tappade vi alldeles för mycket, säger Bertilsson.

Spännande lag

Den 1 augusti har laget ispremiär och sportchefen Stefan Bengtzén, också han från Karlskoga, har landat vassa värvningar.

Gustaf Thorell, Ryan Gunderson och Jonathan Granström är några av dessa.

– Det ser väldigt spännande ut. Backuppsättning är riktigt bra. Jag är förväntansfull, säger 25-åringen.

Bertilsson förlängde, trots skadeproblemen, sitt kontrakt i vintras – det blir ytterligare tre säsonger i Gävlelaget.

– Jag blev jäkligt glad när jag fick beskedet att de ville förlänga med mig. Man blir lite orolig att man inte ska få vara kvar med tanke på skadorna, säger Karlskogasonen som ser fram emot att dra i gång en ny säsong.

– Jag är väldigt laddad. Skönt med semester nu men man längtar till 1 augusti när man ska möta upp lagkamraterna. Då är det bara att köra, avslutar Simon Bertilsson.