2016-06-27 19:35

2016-06-27 19:35

Petter Toivonen: "Vi måste vinna"

FOTBOLL: Strömtorp gästar IFK Sunne

En seger på elva matcher och fem poäng upp till säker mark.
Goda råd börjar bli dyra för Strömtorps IK som på tisdagskvällen gästar IFK Sunne på bortaplan.
– Vi måste vinna, vi måste vinna, säger SIK-tränaren Petter Toivonen.

Nykomlingen i division 3, Strömtorps IK, har haft en motig vårsäsong.

I lagets senaste match mot FBK Karlstad på hemmaplan gjorde man en mycket bra insats men fick ändå se sig besegrade med 3–4 efter ett insläppt mål i den 93:e minuten.

– I 80 minuter var vi bättre än FBK. Orken gjorde att vi inte kunde hålla ihop det sista tio. Vi får ändå ta med oss att vi spelade bra fotboll och jobbade stenhårt. Spelar vi så mot Sunne är jag inte bekymrad, då vinner vi, säger Toivonen.

Kaptenen saknas

Och en seger är ett måste för att inte SIK ska tappa ännu mera mark i tabellen. Tisdagskvällens motståndare IFK Sunne återfinns precis ovanför det negativa kvalstrecket med elva inspelade poäng, fem fler än SIK.

– Vi måste vinna, vi måste vinna. Jag tror att vi behöver vinna minst sex av de återstående matcher plus några oavgjorda för att hålla oss kvar. Vi måste slå Sunne och vi får absolut inte förlora, säger SIK-tränaren.

Lagkaptenen Linus Mälman saknas på grund av avstängning medan Björn Lönnberg, August Pedersen, Henrik Andersén, Mikael Johansson, Niklas Solberg och Johan Kristiansson finns på skadelistan.

– Det är inget dåligt lag vi ställer på benen trots det att vi saknar många spelare, säger Toivonen.

Truppen: Johan Martini, Tommie Ramqvist, Alexander Ahlman, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Jonatan Andersson, Jimmy Andersson, Daniel Djuric, Tobias Larsson, Eric Karlsson, Oliver Ottosson, Johannes Ishak, Rasmus Nordwall, Daniel Thörn.

Nykomlingen i division 3, Strömtorps IK, har haft en motig vårsäsong.

I lagets senaste match mot FBK Karlstad på hemmaplan gjorde man en mycket bra insats men fick ändå se sig besegrade med 3–4 efter ett insläppt mål i den 93:e minuten.

– I 80 minuter var vi bättre än FBK. Orken gjorde att vi inte kunde hålla ihop det sista tio. Vi får ändå ta med oss att vi spelade bra fotboll och jobbade stenhårt. Spelar vi så mot Sunne är jag inte bekymrad, då vinner vi, säger Toivonen.

Kaptenen saknas

Och en seger är ett måste för att inte SIK ska tappa ännu mera mark i tabellen. Tisdagskvällens motståndare IFK Sunne återfinns precis ovanför det negativa kvalstrecket med elva inspelade poäng, fem fler än SIK.

– Vi måste vinna, vi måste vinna. Jag tror att vi behöver vinna minst sex av de återstående matcher plus några oavgjorda för att hålla oss kvar. Vi måste slå Sunne och vi får absolut inte förlora, säger SIK-tränaren.

Lagkaptenen Linus Mälman saknas på grund av avstängning medan Björn Lönnberg, August Pedersen, Henrik Andersén, Mikael Johansson, Niklas Solberg och Johan Kristiansson finns på skadelistan.

– Det är inget dåligt lag vi ställer på benen trots det att vi saknar många spelare, säger Toivonen.

Truppen: Johan Martini, Tommie Ramqvist, Alexander Ahlman, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Jonatan Andersson, Jimmy Andersson, Daniel Djuric, Tobias Larsson, Eric Karlsson, Oliver Ottosson, Johannes Ishak, Rasmus Nordwall, Daniel Thörn.