2016-06-26 20:12

2016-06-26 22:15

RIK:s galna vändning gav viktig seger

FOTBOLL: division 1: Töcksfors–Rävåsens IK Karlskoga 3–4 (3–0)

Rävåsens IK Karlskoga kom igen från 0–3-underläge till 4–3-seger borta mot Töcksfors på söndagseftermiddagen sedan Georgia Cloepfil gjort de tre sista målen på lite mer än tio minuter i slutet.

Därmed tog RIK ett stort steg från den bottenstrid i division 1 som laget såg ut att bli allt mer tydligt indraget i då Töcksfors, som tidigare gjort fem mål på tio matcher, gick ifrån till en tremålsledning på en kvart i första halvlek.

Baklängesmålen

Efter att drygt 15 minuter spelats på Hagavallen kunde hemmalaget rulla in 1–0 genom Sanna Nerstrand. Ungefär tio minuter senare gjorde Alexandra Blom en maffig räddning när hon slängde sig mot sitt vänstra kryss och räddade till hörna. På hörnan uppträdde RIK mycket passivt och tillät Töcksfors att göra sitt andra mål. Och efter lite mer än halvtimme bjöd RIK på ett tredje mål. Skottet från Anne-Birgitte Nesset, som även gjort 2–0, var sedan otagbart för RIK-målvakten.

– Det krävdes en rejäl uppsträckning i pausen, säger tränaren Sonny Laurberg när vi pratar med honom i ösregnet i Töcksfors.

– Men vill se så kan vi, hade han sagt till spelarna i omklädningsrummet.

Tydlig uppryckning

Samtidigt som RIK var fjärran från det gedigna och disciplinerade agerande som präglade förra helgens hemmamöte med obesegade ledarlaget Lidköping, förlust med 2–3 då trots lägen att få med poäng, i första halvlek blev det en tydlig uppryckning efter pausen.

Visst; RIK hade haft sina chanser redan före pausen. Närmast att göra mål var Jade Flory som dock prickade målvaktens vänstra stolpe när hon bröt in från vänstersidan. Men den rätta spetsen fanns inte. Inte heller den rätta aggressiviteten vilket gjorde att Töcksfors kunde gå ifrån.

I drygt 25 minuter i andra halvlek stod hemmalaget, som gått raka spåret från division 5 till ettan, emot. Jade Flory hade varit närmast en reducering men hennes skott träffade ribban.

I 71:a minuten sprack nollan för storspelande Julia Hansson, som tidigare varit aktuell för just RIK. Högerbacken Alva Jansson styrde in bollen vid främre stolpen efter hörna från vänstersidan, signerad Jade Flory.

Töcksfors pressades allt längre ner i planen men hade en jättechans fram till 4–1. Då gjorde Alexandra Blom en imponerande räddning.

Georgias show

Strax efter, med runt tio minuter kvar att spela, satte Georgia Cloepfil RIK:s andra mål efter ett fint skott utifrån. Det tredje målet prickade ”G” in efter utmärkt förarbete från sin landsmaninna Jade Flory, som dessutom var inblandad i segermålet. Även Emma Sahlström ska nämnas i samband med det målet som Georgia Cloepfil stod för.

Genom segern är RIK, som inte har någon chans att utmana om seriesegern vilket inte heller någon trott på med tanke på de riktigt starka topplagen, uppe som femma i tabellen; sju poäng före Skövde på nerflyttningsplats och åtta före Töcksfors, placeringen efter Skövde. Om inte RIK svarat för sin plusbetonade upphämtning hade tabelläget varit riktigt utsatt i stället.

På lördag spelas sista matchen innan semestern; Mossen hemma.

– Jag är väldigt stolt över spelarnas moral och vilja trots att det länge såg så tungt ut, säger Sonny Laurberg.

”Halleluja moment”

Och kallar vändningen:

– Halleluja moment!

Samtliga spelare ska förstås berömmas för den tydliga uppryckningen efter pausen. Alexandra Blom lämnades helt åt sitt eget öde i första halvlek men var som vanligt pålitlig och trygg längst bak. Dessutom; utan hennes räddning vid 1–3-underläge hade RIK knappast stått som segrare.

Georgia Cloepfil, som nu fick utdelning i form av mål igen, var förstås annars matchens huvudfigur genom sina tre mål och genom att ständigt sysselsätta Töcksfors mot slutet allt mer tilltufsade backlinje.

Till sist, för att ytterligare understryka RIK:s lagmoral; både Sanna Carlsson och Jenny Tropp – som båda är skadade – fanns på plats för att stötta sina kompisar.

Därmed tog RIK ett stort steg från den bottenstrid i division 1 som laget såg ut att bli allt mer tydligt indraget i då Töcksfors, som tidigare gjort fem mål på tio matcher, gick ifrån till en tremålsledning på en kvart i första halvlek.

Baklängesmålen

Efter att drygt 15 minuter spelats på Hagavallen kunde hemmalaget rulla in 1–0 genom Sanna Nerstrand. Ungefär tio minuter senare gjorde Alexandra Blom en maffig räddning när hon slängde sig mot sitt vänstra kryss och räddade till hörna. På hörnan uppträdde RIK mycket passivt och tillät Töcksfors att göra sitt andra mål. Och efter lite mer än halvtimme bjöd RIK på ett tredje mål. Skottet från Anne-Birgitte Nesset, som även gjort 2–0, var sedan otagbart för RIK-målvakten.

– Det krävdes en rejäl uppsträckning i pausen, säger tränaren Sonny Laurberg när vi pratar med honom i ösregnet i Töcksfors.

– Men vill se så kan vi, hade han sagt till spelarna i omklädningsrummet.

Tydlig uppryckning

Samtidigt som RIK var fjärran från det gedigna och disciplinerade agerande som präglade förra helgens hemmamöte med obesegade ledarlaget Lidköping, förlust med 2–3 då trots lägen att få med poäng, i första halvlek blev det en tydlig uppryckning efter pausen.

Visst; RIK hade haft sina chanser redan före pausen. Närmast att göra mål var Jade Flory som dock prickade målvaktens vänstra stolpe när hon bröt in från vänstersidan. Men den rätta spetsen fanns inte. Inte heller den rätta aggressiviteten vilket gjorde att Töcksfors kunde gå ifrån.

I drygt 25 minuter i andra halvlek stod hemmalaget, som gått raka spåret från division 5 till ettan, emot. Jade Flory hade varit närmast en reducering men hennes skott träffade ribban.

I 71:a minuten sprack nollan för storspelande Julia Hansson, som tidigare varit aktuell för just RIK. Högerbacken Alva Jansson styrde in bollen vid främre stolpen efter hörna från vänstersidan, signerad Jade Flory.

Töcksfors pressades allt längre ner i planen men hade en jättechans fram till 4–1. Då gjorde Alexandra Blom en imponerande räddning.

Georgias show

Strax efter, med runt tio minuter kvar att spela, satte Georgia Cloepfil RIK:s andra mål efter ett fint skott utifrån. Det tredje målet prickade ”G” in efter utmärkt förarbete från sin landsmaninna Jade Flory, som dessutom var inblandad i segermålet. Även Emma Sahlström ska nämnas i samband med det målet som Georgia Cloepfil stod för.

Genom segern är RIK, som inte har någon chans att utmana om seriesegern vilket inte heller någon trott på med tanke på de riktigt starka topplagen, uppe som femma i tabellen; sju poäng före Skövde på nerflyttningsplats och åtta före Töcksfors, placeringen efter Skövde. Om inte RIK svarat för sin plusbetonade upphämtning hade tabelläget varit riktigt utsatt i stället.

På lördag spelas sista matchen innan semestern; Mossen hemma.

– Jag är väldigt stolt över spelarnas moral och vilja trots att det länge såg så tungt ut, säger Sonny Laurberg.

”Halleluja moment”

Och kallar vändningen:

– Halleluja moment!

Samtliga spelare ska förstås berömmas för den tydliga uppryckningen efter pausen. Alexandra Blom lämnades helt åt sitt eget öde i första halvlek men var som vanligt pålitlig och trygg längst bak. Dessutom; utan hennes räddning vid 1–3-underläge hade RIK knappast stått som segrare.

Georgia Cloepfil, som nu fick utdelning i form av mål igen, var förstås annars matchens huvudfigur genom sina tre mål och genom att ständigt sysselsätta Töcksfors mot slutet allt mer tilltufsade backlinje.

Till sist, för att ytterligare understryka RIK:s lagmoral; både Sanna Carlsson och Jenny Tropp – som båda är skadade – fanns på plats för att stötta sina kompisar.