2016-06-25 12:08

2016-06-25 12:52

Djerfs Erica tog två SM-medaljer

MOUNTAINBIKEORIENTERING: Siktet inställt på ungdoms-EM och idrottsgymnasium

OK Djerfs Erica Olsson har tävlat i Svenska cupen i mountainbikeorientering och dessutom på två SM-distanser i Leksandstrakten. Hon tog först en andraplats i Svenska cupen. Därefter kom hon tvåa, endast 14 sekunder efter segrarinnan, i USM-sprinten. Till söndagen hade Erica taggat till ordentligt då hon tog en seger i USM-lång.

När det gällde fredagens medeldistans i Svenska cupen tyckte Erica att banan var bra och utmanande. Hon gjorde att par mindre orienteringsfel och kände att hon inte kunde gjort så mycket bättre. Sistaårsjunioren Elvira Larsson, Ryda SK, tog segern med stor marginal före Erica. Skillnaden var fem minuter och tio sekunder. Erica hade å sin sida en minut och 22 sekunder ner till trean.

Knappt slagen

Erica lyckades riktigt bra på lördagens utmanande sprinttävling men det räckte inte ända fram till guldet. Ella Olsson från Grycksbo knep guldet med 14 sekunders marginal före Erica som hade drygt tre och en halv minuts marginal ner till bronsplatsen.

På långdistansen blev det seger för Djerflöftet som ändå inte var helt nöjd med sin personliga insats. Hon var exakt två minuter före tvåan som var den enda som var i närheten av Erica.

Nu är det inga fler tävlingar innan ungdoms-EM i Portugal, vad ska du göra under tiden?

– Lite sommarjobb och fortsätta att träna fram till mästerskapet. Förhoppningsvis kommer jag att vara på ett träningsläger med några ur seniorlandslaget strax innan mästerskapet.

Hur förbereder du dig för mästerskapet?

– Jag har stöd runt träningen från min blivande tränare på Mora idrottsgymnasium så jag kommer att följa det träningsschema som han har lagt åt mig. Därefter handlar det om att serva all utrustning och sedan är det bara att ta med lite reservdelar och åka till Portugal i tid för att känna på terrängen och acklimatisera sig under en vecka innan mästerskapet drar igång.

Du sa Mora?

– Ja, direkt efter Portugal flyttar jag till Mora för att börja på idrottsgymnasiet där. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas på en bra utveckling under de år jag kommer att vara där.

Hur blir det då med tävlandet under hösten och OK Djerf?

– Jag kommer fortfarande tävla för OK Djerf som det ser ut nu. När det gäller tävlandet i höst så har vi fortfarande flera deltävlingar i Svenska cupen som jag planerar att köra och det är två SM-distanser kvar i augusti.

När det gällde fredagens medeldistans i Svenska cupen tyckte Erica att banan var bra och utmanande. Hon gjorde att par mindre orienteringsfel och kände att hon inte kunde gjort så mycket bättre. Sistaårsjunioren Elvira Larsson, Ryda SK, tog segern med stor marginal före Erica. Skillnaden var fem minuter och tio sekunder. Erica hade å sin sida en minut och 22 sekunder ner till trean.

Knappt slagen

Erica lyckades riktigt bra på lördagens utmanande sprinttävling men det räckte inte ända fram till guldet. Ella Olsson från Grycksbo knep guldet med 14 sekunders marginal före Erica som hade drygt tre och en halv minuts marginal ner till bronsplatsen.

På långdistansen blev det seger för Djerflöftet som ändå inte var helt nöjd med sin personliga insats. Hon var exakt två minuter före tvåan som var den enda som var i närheten av Erica.

Nu är det inga fler tävlingar innan ungdoms-EM i Portugal, vad ska du göra under tiden?

– Lite sommarjobb och fortsätta att träna fram till mästerskapet. Förhoppningsvis kommer jag att vara på ett träningsläger med några ur seniorlandslaget strax innan mästerskapet.

Hur förbereder du dig för mästerskapet?

– Jag har stöd runt träningen från min blivande tränare på Mora idrottsgymnasium så jag kommer att följa det träningsschema som han har lagt åt mig. Därefter handlar det om att serva all utrustning och sedan är det bara att ta med lite reservdelar och åka till Portugal i tid för att känna på terrängen och acklimatisera sig under en vecka innan mästerskapet drar igång.

Du sa Mora?

– Ja, direkt efter Portugal flyttar jag till Mora för att börja på idrottsgymnasiet där. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas på en bra utveckling under de år jag kommer att vara där.

Hur blir det då med tävlandet under hösten och OK Djerf?

– Jag kommer fortfarande tävla för OK Djerf som det ser ut nu. När det gäller tävlandet i höst så har vi fortfarande flera deltävlingar i Svenska cupen som jag planerar att köra och det är två SM-distanser kvar i augusti.