2016-06-19 14:46

2016-06-19 14:50

Efterlängtad trepoängare för KB

FOTBOLL: Första segern på fem matcher betydde avancemang till fjärdeplats

KB rivstartade mot Köping och Joachim Nilsson satte 2–0 redan i 23:e minuten. Bortalaget kontrollerade händelserna och vann med 3–2, sedan Köping reducerat i slutminuten.
– Känslan var underbar, så är det ju, säger tränaren Mark Selmer.

Målsättningen var att snäppa upp anfallsspelet och utdelningen lät sig inte vänta. Dennis Karbin gav, med sitt sjunde mål för säsongen, KB ledningen redan i 13:e minuten.

Tio minuter senare ökade Joachim Nilsson på till 2–0.

– Det var skönt, absolut. Det var det här man hade hoppats på egentligen, att vi skulle kunna få tidiga mål och få gå på ledning och det fick vi ju. Sen var väl inte fotbollen sådär jättebra, men i det läget vi var så var poängen viktigare, säger tränare Selmer.

Dennis Karbin satte 3–1 direkt efter pausvilan och KB kontrollerade matchen föredömligt efter det.

Köpings 2–3-reducering i slutminuten var endast av akademiskt intresse. Tränare Selmer fick dra sitt traditionella segervrål för första gången sedan 14 maj.

– Känslan var underbar, så är det ju. Vi har bara förlorat en match, men haft tre oavgjorda. Det var längesen vi vann och det syntes på killarna, det var en lättnad. Jag tror och hoppas att det här stärker oss.

Segern, som skickade upp KB som ny tabellfyra med sex poäng ner till kvalstrecket, bärgades trots sent återbud från både lagkaptenen Armin Mustafic och Marcus Hedlund.

– Vi gjorde det rätt så bra. Tyvärr gjorde vi ett litet misstag med en kort tillbakapassning på deras 1–2. Det kändes lite onödigt, men annars var det ingen större fara. Vi försvarade oss bra över hela planen, säger Selmer.

– Sen var vårt anfallsspel inte sådär jättebra i dag heller. Även om vi gjorde tre mål tycker jag att vi kunde ha gjort mer i anfallsspelet, men vi får tid att träna på det inför hösten, fortsätter KB-tränaren.

Målsättningen var att snäppa upp anfallsspelet och utdelningen lät sig inte vänta. Dennis Karbin gav, med sitt sjunde mål för säsongen, KB ledningen redan i 13:e minuten.

Tio minuter senare ökade Joachim Nilsson på till 2–0.

– Det var skönt, absolut. Det var det här man hade hoppats på egentligen, att vi skulle kunna få tidiga mål och få gå på ledning och det fick vi ju. Sen var väl inte fotbollen sådär jättebra, men i det läget vi var så var poängen viktigare, säger tränare Selmer.

Dennis Karbin satte 3–1 direkt efter pausvilan och KB kontrollerade matchen föredömligt efter det.

Köpings 2–3-reducering i slutminuten var endast av akademiskt intresse. Tränare Selmer fick dra sitt traditionella segervrål för första gången sedan 14 maj.

– Känslan var underbar, så är det ju. Vi har bara förlorat en match, men haft tre oavgjorda. Det var längesen vi vann och det syntes på killarna, det var en lättnad. Jag tror och hoppas att det här stärker oss.

Segern, som skickade upp KB som ny tabellfyra med sex poäng ner till kvalstrecket, bärgades trots sent återbud från både lagkaptenen Armin Mustafic och Marcus Hedlund.

– Vi gjorde det rätt så bra. Tyvärr gjorde vi ett litet misstag med en kort tillbakapassning på deras 1–2. Det kändes lite onödigt, men annars var det ingen större fara. Vi försvarade oss bra över hela planen, säger Selmer.

– Sen var vårt anfallsspel inte sådär jättebra i dag heller. Även om vi gjorde tre mål tycker jag att vi kunde ha gjort mer i anfallsspelet, men vi får tid att träna på det inför hösten, fortsätter KB-tränaren.