2016-06-17 21:59

2016-06-17 21:59

Varvade supermotorer värvade publik

KARLSKOGA: Annat än blöjraggare på centrumleden

Uppvarvade lamborghinis och trimmade porschar men det var Martin Löwgrens svarta Ariel Atom 2 som tog hem publikens röster i samband med att supersportbilarna burnade runt under Karlskoga top 20. För andra året i rad drog supersportbilarna storpublik när de intog centrum.

Ett 15-tal tävlingsfordon av varierande klass samlade sig på torget i går kväll, gemensamt för de alla är många hästkrafter blandat med förare med ett brinnande intresse. Efter uppvisning på torget bar det av till centrumleden där de drog i väg likt en bilbana med utsug.

– Jag liksom alla andra i teamet är jättenöjda efter den här kvällen, för andra året har vi lyckats få lite fordon, alla med topphastigheter över 300 på centrumleden, säger Björn Lagercrantz vid Grand Turismo Events.

Det var efter att Per Ternström vid det nämnda företaget hade ställt frågan till sin vän Tony Ring om det går att köra 300 knyck längs centrumleden som idén började rulla. Efter moget övervägande kom duon fram till att det kanske är bäst att inte försöka men att visa upp fina bilar med rejäla motorer - är bättre. Nu är evenemanget inne på sitt andra år och det går nog att räkna på fingrarna hur ofta liknande fordon setts till i Karlskoga. Många av dem visas enbart upp på exklusiva utställningar.

– Eftersom det inte är en tävling i hastighet och vi ändå vill kora en vinnare så har vi låtit publiken rösta fram sina favoriter via Facebook, fortsätter Lagercrantz.

I år var det Martin Löwgren, som till vardags arbetar och driver flera bolag inom träningsbranchen som tog hem vinsten.

Kan du berätta om din bil?

– Det är i grunden en Ariel Atom 2 från 2005 men jag har byggt om det mesta. Den har numera nästan 400 hästkrafter på sina 500 kilo.

Vad är det bästa med sporten?

– Känslan av frihet och fart, jag får en speciell kick av att köra en racerbil utanför de traditionella banorna.

I månadsskiftet till juli bär det ner till Polen där Gran Turismo Polonia väntar för Ariel-föraren.

Ett 15-tal tävlingsfordon av varierande klass samlade sig på torget i går kväll, gemensamt för de alla är många hästkrafter blandat med förare med ett brinnande intresse. Efter uppvisning på torget bar det av till centrumleden där de drog i väg likt en bilbana med utsug.

– Jag liksom alla andra i teamet är jättenöjda efter den här kvällen, för andra året har vi lyckats få lite fordon, alla med topphastigheter över 300 på centrumleden, säger Björn Lagercrantz vid Grand Turismo Events.

Det var efter att Per Ternström vid det nämnda företaget hade ställt frågan till sin vän Tony Ring om det går att köra 300 knyck längs centrumleden som idén började rulla. Efter moget övervägande kom duon fram till att det kanske är bäst att inte försöka men att visa upp fina bilar med rejäla motorer - är bättre. Nu är evenemanget inne på sitt andra år och det går nog att räkna på fingrarna hur ofta liknande fordon setts till i Karlskoga. Många av dem visas enbart upp på exklusiva utställningar.

– Eftersom det inte är en tävling i hastighet och vi ändå vill kora en vinnare så har vi låtit publiken rösta fram sina favoriter via Facebook, fortsätter Lagercrantz.

I år var det Martin Löwgren, som till vardags arbetar och driver flera bolag inom träningsbranchen som tog hem vinsten.

Kan du berätta om din bil?

– Det är i grunden en Ariel Atom 2 från 2005 men jag har byggt om det mesta. Den har numera nästan 400 hästkrafter på sina 500 kilo.

Vad är det bästa med sporten?

– Känslan av frihet och fart, jag får en speciell kick av att köra en racerbil utanför de traditionella banorna.

I månadsskiftet till juli bär det ner till Polen där Gran Turismo Polonia väntar för Ariel-föraren.

  • Christoffer Tuulik