2016-06-17 23:09

2016-06-17 23:09

Bråtenmålvakt hämtad av ambulans efter smäll

FOTBOLL: Tränaren Robert Persson: "Fick inget svar, men de sa att lungan lät konstigt på den sidan"

Bråten fortsätter övertyga och tog, via 3–0, sin åttonde seger på tio matcher mot Hammarö.
Trots det fick matchen ett mycket tråkigt slut då målvakten Niklas ”Kölven” Karlsson blev tvungen att lämna planen i ambulans.
– Han hade liknande känningar som för många år sedan när han punkterade lungan, säger Bråtentränaren Robert Persson.

Bråtens Fredrik Bergenheim, satte med kvällens andra fullträff, 3–0 och Bråten såg ut att få en komfortabel resa mot slutsignalen i Hammarö.

Men med tio minuter kvar skedde en hård kollision i bortalagets straffområde.

– Det blev en 50–50-situation, en närkamp, och ”Kölven” blev nedmanglad. Han fick tyvärr bli hämtad av ambulans, säger Robert Persson.

Bråtentränaren hade ett kort telefonsamtal med sin målvakt efter matchen.

– Han var väldigt låg och pratade inte mycket. Han själv hade liknande känningar som när han för många år sedan punkterade lungan. Han fick inget svar, men de sa att lungan lät konstigt på den sidan, säger en omskakad Robert Persson.

– Det är jättetråkigt. Han är vår trygghet och starke man därbak, som har växt otroligt mycket sedan han tog beslutet att ställa sig mellan stolparna igen. Han är otroligt viktig för oss. Hela laget vill skicka en hälsning till honom på sjukhuset. Han förtjänar ett stort plus i dag igen också.

Bråten, som vann sexan i fjol, har chockstartat även i division 5. Efter fredagens odiskutabla 3–0-seger har laget 25 poäng på tio matcher, vilket betyder serieledning med fem poäng ner till Skattkärr som dock har en match mindre spelad.

– Jag tycker vi gjorde säsongens bästa första halvlek. Spelmässigt fungerade allt första 20-25 minuterna och vi tog även ledningen då genom Fredrik Bergenheim. Det var säsongens finaste anfallsmål, där bollen gick genom alla lagdelar innan han skar in och slog en tunnel på målvakten.

Bråten försvarade sig föredömligt och gick ifrån ytterligare tack vare mål av Christoffer Ekman och Mikael Forsberg.

Vad säger du om läget, 25 poäng och serieledning som nykomling?

– Vad ska man säga? Det är killarna förtjänst. Allt handlar om lagbygget, vi har byggt det här i två och ett halvt-tre år. Det är kul att, som nykomling, visa att vi kan spela fin fotboll uppe i Bråten. Mitt mål är att vi ska etablera oss och inte vara den där jojon vi har varit.

Bråtens Fredrik Bergenheim, satte med kvällens andra fullträff, 3–0 och Bråten såg ut att få en komfortabel resa mot slutsignalen i Hammarö.

Men med tio minuter kvar skedde en hård kollision i bortalagets straffområde.

– Det blev en 50–50-situation, en närkamp, och ”Kölven” blev nedmanglad. Han fick tyvärr bli hämtad av ambulans, säger Robert Persson.

Bråtentränaren hade ett kort telefonsamtal med sin målvakt efter matchen.

– Han var väldigt låg och pratade inte mycket. Han själv hade liknande känningar som när han för många år sedan punkterade lungan. Han fick inget svar, men de sa att lungan lät konstigt på den sidan, säger en omskakad Robert Persson.

– Det är jättetråkigt. Han är vår trygghet och starke man därbak, som har växt otroligt mycket sedan han tog beslutet att ställa sig mellan stolparna igen. Han är otroligt viktig för oss. Hela laget vill skicka en hälsning till honom på sjukhuset. Han förtjänar ett stort plus i dag igen också.

Bråten, som vann sexan i fjol, har chockstartat även i division 5. Efter fredagens odiskutabla 3–0-seger har laget 25 poäng på tio matcher, vilket betyder serieledning med fem poäng ner till Skattkärr som dock har en match mindre spelad.

– Jag tycker vi gjorde säsongens bästa första halvlek. Spelmässigt fungerade allt första 20-25 minuterna och vi tog även ledningen då genom Fredrik Bergenheim. Det var säsongens finaste anfallsmål, där bollen gick genom alla lagdelar innan han skar in och slog en tunnel på målvakten.

Bråten försvarade sig föredömligt och gick ifrån ytterligare tack vare mål av Christoffer Ekman och Mikael Forsberg.

Vad säger du om läget, 25 poäng och serieledning som nykomling?

– Vad ska man säga? Det är killarna förtjänst. Allt handlar om lagbygget, vi har byggt det här i två och ett halvt-tre år. Det är kul att, som nykomling, visa att vi kan spela fin fotboll uppe i Bråten. Mitt mål är att vi ska etablera oss och inte vara den där jojon vi har varit.