2016-06-11 15:41

2016-06-11 15:41

Bråten vann derbyt mot Rävåsen stort

FOTBOLL, division 5: Bråtens IK-Rävåsens IK Karlskoga 4-0 (0-0)

Bråtens IK slog till med ytterligare en seger i lördagseftermiddagens division 5-fotbollsderby hemma mot Rävåsens IK Karlskoga. Efter en mållös första halvlek gjorde Bråten fyra mål i andra halvlek och höll tätt bakåt.

Genom den här 4-0-segern stärkte nykomlingslaget greppet om serieledningen. Efter nio matcher har Bråten tagit 22 poäng och har fina målskillnaden 23-10. Målsättningen att hänga kvar borde redan nu vara uppfylld vilket gör att Bråten kan börja sikta högre upp i tabellen.

För RIK fortsätter däremot motgångarna. Laget står kvar på åtta poäng efter åtta matcher och har 9-15 i målskillnad. Med tanke på att RIK har en "hängmatch" mot poänglösa jumbon Filipstad på tisdag kan det nu dystra tabelläget se lite mer hoppfullt ut efter den drabbningen.

I lördagens derbty på Bråtenvallen var det mållöst i första halvlek. Efter pausen drog dock Bråten ifrån till en fyramålsseger sedan Christoffer Lyckeqvist gjort två mål och Markus Åkerberg och Johan Sandberg bidrog med varsin fullträff.

Bråten tar sig i nästa omgång an Hammarö på bortaplan.

Genom den här 4-0-segern stärkte nykomlingslaget greppet om serieledningen. Efter nio matcher har Bråten tagit 22 poäng och har fina målskillnaden 23-10. Målsättningen att hänga kvar borde redan nu vara uppfylld vilket gör att Bråten kan börja sikta högre upp i tabellen.

För RIK fortsätter däremot motgångarna. Laget står kvar på åtta poäng efter åtta matcher och har 9-15 i målskillnad. Med tanke på att RIK har en "hängmatch" mot poänglösa jumbon Filipstad på tisdag kan det nu dystra tabelläget se lite mer hoppfullt ut efter den drabbningen.

I lördagens derbty på Bråtenvallen var det mållöst i första halvlek. Efter pausen drog dock Bråten ifrån till en fyramålsseger sedan Christoffer Lyckeqvist gjort två mål och Markus Åkerberg och Johan Sandberg bidrog med varsin fullträff.

Bråten tar sig i nästa omgång an Hammarö på bortaplan.