2016-06-08 21:53

2016-06-08 22:09

Åtorp närmar sig toppen

FOTBOLL: division 5: Åtorp–Strömtorp B 2–0 (0–0)

Åtorps IF vann onsdagskvällens hemmaderby i division 5-fotbollen mot Strömtorp B. Det blev 2–0 till ÅIF, som avgjorde matchen med två mål tidigt i andra halvlek.

Det var Pontus Nyqvist och lagkaptenen Joakim Karlsson som spräckte SIK-målvakten Johannes Ishaks nolla.

– Det kändes redan innan vi fick utdelning att vi hade greppet, att det aldrig var någon fara, tycker Åtorps tränare Håkan Ågren.

– Vi kunde till och med ha gjort fler mål framåt samtidigt som vi knappt släppte till någonting bakåt, fortsätter han.

Utvisning

Att Strömtorp fick Petter Toivonen utvisad i slutet av första halvlek underlättade vägen till hemmasegern.

– Luften gick ur oss när Åtorp gick ifrån till 2–0. Vi kunde bara skapa halvchanser och var aldrig nära att komma i kapp så man måste säga att det var rätt lag som vann, erkänner SIK-ledaren Daniel Thörn sportsligt efter matchen.

Spelarkritik

I hemmalaget Åtorp skötte sig alla spelare bra. Extra beröm till vänsterbacken Fredrik Mälman. Robin Johansson gjorde ett starkt jobb på Strömtorps mittfält. Johannes Ishak, normalt sett utespelare, fick vikariera som målvakt då Linus Gullberg skadade sig i ena axeln i fredagens 2–2-derby borta mot KB Karlskoga och Tommie Ramkvist då hoppade in.

Genom Åtorps seger när nionde omgången nu tjuvstartade blev det ombytta roller jämfört med i förra omgången. Då slog Strömtorp till med en 7–1-vinst mot Sommarro medan Åtorp tappade sin ledning borta mot Immetorp, som vände till en 2–1-triumf.

ÅIF nära toppen

Genom segern närmade sig dessutom Åtorp, som tagit 15 poäng på de nio första omgångarna, topplagen i serien. Strömtorp, med tio poäng på nio matcher, är å sin sida i fortsatt farlig närhet av bottenstriden.

I nästa omgång spelar Åtorp borta mot Sommarro, just nu trea från slutet. Strömtorp har hemmamatch mot Filipstad, som är utan poäng efter sju raka förluster.

Det var Pontus Nyqvist och lagkaptenen Joakim Karlsson som spräckte SIK-målvakten Johannes Ishaks nolla.

– Det kändes redan innan vi fick utdelning att vi hade greppet, att det aldrig var någon fara, tycker Åtorps tränare Håkan Ågren.

– Vi kunde till och med ha gjort fler mål framåt samtidigt som vi knappt släppte till någonting bakåt, fortsätter han.

Utvisning

Att Strömtorp fick Petter Toivonen utvisad i slutet av första halvlek underlättade vägen till hemmasegern.

– Luften gick ur oss när Åtorp gick ifrån till 2–0. Vi kunde bara skapa halvchanser och var aldrig nära att komma i kapp så man måste säga att det var rätt lag som vann, erkänner SIK-ledaren Daniel Thörn sportsligt efter matchen.

Spelarkritik

I hemmalaget Åtorp skötte sig alla spelare bra. Extra beröm till vänsterbacken Fredrik Mälman. Robin Johansson gjorde ett starkt jobb på Strömtorps mittfält. Johannes Ishak, normalt sett utespelare, fick vikariera som målvakt då Linus Gullberg skadade sig i ena axeln i fredagens 2–2-derby borta mot KB Karlskoga och Tommie Ramkvist då hoppade in.

Genom Åtorps seger när nionde omgången nu tjuvstartade blev det ombytta roller jämfört med i förra omgången. Då slog Strömtorp till med en 7–1-vinst mot Sommarro medan Åtorp tappade sin ledning borta mot Immetorp, som vände till en 2–1-triumf.

ÅIF nära toppen

Genom segern närmade sig dessutom Åtorp, som tagit 15 poäng på de nio första omgångarna, topplagen i serien. Strömtorp, med tio poäng på nio matcher, är å sin sida i fortsatt farlig närhet av bottenstriden.

I nästa omgång spelar Åtorp borta mot Sommarro, just nu trea från slutet. Strömtorp har hemmamatch mot Filipstad, som är utan poäng efter sju raka förluster.