2016-06-07 14:13

2016-06-07 14:13

Australiensiskt äventyr för Kelsey

FOTBOLL: Tidigare Rävåsenkuggen hoppas ta nya steg i Melbourne

Mittbacksklippan Kelsey Hodges gjorde succé i Rävåsen förra säsongen.
Nästa klubb blir Alamein FC i den australiensiska andradivisionen.
– Jag ser fram mot utmaningen som väntar, säger Hodges i en intervju på www.meangreensports.com.

Kelsey Hodges flyttade, efter att ha hjälpt division 1-nykomlingen Rävåsen till en överraskande femteplats, hem till Texas i väntan på nästa äventyr.

Mittbacken har nu gjort klart med ny klubb och det handlar sannerligen inte om något litet äventyr.

Hodges landade, efter en resa på totalt 20 timmar, i Melbourne på tisdagsmorgonen.

– Den här möjligheten är spännande av många olika anledningar. För det första har jag aldrig varit i Australien. Det har alltid varit ett land jag har velat besöka, säger Hodges i en intervju på sin tidigare klubb North Texas Mean Greens hemsida.

Vill till högstaligan

Kelsey, 24, ser även den sportsliga utmaningen som högintressant. Alamein FC spelar i National Premier League, landets andradivision.

– Ligan är ny och kan öppna upp nya dörrar till möjligheter i högstadivisionen i Australien och runt om i världen, säger Hodges.

– Det här är en högre nivå än jag spelade på i Sverige. Jag ser fram mot utmaningen som väntar och att få en ny erfarenhet i en ny fotbollsatmosfär.

Vad hoppas du uppnå i Australien?

– I mitt nästa äventyr ser jag fram mot möjligheten att lära mig en ny fotbollsstil. Du lär dig något nytt om fotboll och om dig själv som spelare av varje coach.

– Jag vill även spela på min högsta nivå och hjälpa mitt lag att uppnå sina mål och vinna serien och gå till slutspelet. Möjligheten med Alamein FC kan även ge mig kontakt med högstaligan i Australien. Så jag hoppas göra bra ifrån mig och få provspel eller bli scoutad av något lag i W-league (högstadivisionen), säger Kelsey Hodges.

Kelsey Hodges flyttade, efter att ha hjälpt division 1-nykomlingen Rävåsen till en överraskande femteplats, hem till Texas i väntan på nästa äventyr.

Mittbacken har nu gjort klart med ny klubb och det handlar sannerligen inte om något litet äventyr.

Hodges landade, efter en resa på totalt 20 timmar, i Melbourne på tisdagsmorgonen.

– Den här möjligheten är spännande av många olika anledningar. För det första har jag aldrig varit i Australien. Det har alltid varit ett land jag har velat besöka, säger Hodges i en intervju på sin tidigare klubb North Texas Mean Greens hemsida.

Vill till högstaligan

Kelsey, 24, ser även den sportsliga utmaningen som högintressant. Alamein FC spelar i National Premier League, landets andradivision.

– Ligan är ny och kan öppna upp nya dörrar till möjligheter i högstadivisionen i Australien och runt om i världen, säger Hodges.

– Det här är en högre nivå än jag spelade på i Sverige. Jag ser fram mot utmaningen som väntar och att få en ny erfarenhet i en ny fotbollsatmosfär.

Vad hoppas du uppnå i Australien?

– I mitt nästa äventyr ser jag fram mot möjligheten att lära mig en ny fotbollsstil. Du lär dig något nytt om fotboll och om dig själv som spelare av varje coach.

– Jag vill även spela på min högsta nivå och hjälpa mitt lag att uppnå sina mål och vinna serien och gå till slutspelet. Möjligheten med Alamein FC kan även ge mig kontakt med högstaligan i Australien. Så jag hoppas göra bra ifrån mig och få provspel eller bli scoutad av något lag i W-league (högstadivisionen), säger Kelsey Hodges.