2016-06-06 14:31

2016-06-06 14:31

Broström imponerade trots sjukdom

ENDURO: Talangen fortsätter att plocka topplaceringar

Karlskogatalangen Victor Broström har fortsatt sjukdomsproblem. Förra helgen drabbades värmlänningen av feber och förkylning. I helgens andra deltävling hade febern lagt sig och 16-åringen åkte in på en andraplats.
– Jag är nöjd, kroppen kändes bättre än förra helgen men jag är inte helt hundraprocentig ännu, säger Broström.

När den andra deltävlingen i USM avgjordes i Finspång var det en revanschsugen Victor Broström som kom till startlinjen. Förra helgens tredjeplacering skulle toppas, men det var inte heller denna gång som 15-åringen hade de optimala förutsättningarna.

Broström inledde tävlingen med att gå upp i ledning efter tre körda sträckor, men sedan kom förkylningen ikapp. Värmlänningen orkade inte ligga på i samma tempo vilket resulterade i många misstag och ett flertal krascher. Där och då tappade han ungefär en minut.

– Det var inte förrän på sista varvet som jag lyckades hålla mig på benen under hela sträckorna, säger han.

Inför sista sträckan låg Broström fyra men körde upp sig till en andraplats då det skilde en sekund till tredjeplatsen och ytterliga åtta sekunder till andraplatsen.

Uppehåll

Victor Broström ligger på en tredjeplats i totalen bakom ledande Marcus Adielsson och tvåan Noa Largén.

Tre tävlingar återstår i USM som nu går in i ett uppehåll fram till augusti. Ett uppehåll som kom lägligt för endurotalangen

– Jag hade tänkt att hinna bli frisk och hinna förbereda mig bättre till resten av tävlingarna och vinna de tre som är kvar. Men det kommer att bli tufft, Marcus och Noa som ligger före är två riktigt duktiga åkare, avslutar Broström.

När den andra deltävlingen i USM avgjordes i Finspång var det en revanschsugen Victor Broström som kom till startlinjen. Förra helgens tredjeplacering skulle toppas, men det var inte heller denna gång som 15-åringen hade de optimala förutsättningarna.

Broström inledde tävlingen med att gå upp i ledning efter tre körda sträckor, men sedan kom förkylningen ikapp. Värmlänningen orkade inte ligga på i samma tempo vilket resulterade i många misstag och ett flertal krascher. Där och då tappade han ungefär en minut.

– Det var inte förrän på sista varvet som jag lyckades hålla mig på benen under hela sträckorna, säger han.

Inför sista sträckan låg Broström fyra men körde upp sig till en andraplats då det skilde en sekund till tredjeplatsen och ytterliga åtta sekunder till andraplatsen.

Uppehåll

Victor Broström ligger på en tredjeplats i totalen bakom ledande Marcus Adielsson och tvåan Noa Largén.

Tre tävlingar återstår i USM som nu går in i ett uppehåll fram till augusti. Ett uppehåll som kom lägligt för endurotalangen

– Jag hade tänkt att hinna bli frisk och hinna förbereda mig bättre till resten av tävlingarna och vinna de tre som är kvar. Men det kommer att bli tufft, Marcus och Noa som ligger före är två riktigt duktiga åkare, avslutar Broström.

  • Jonas Griberg