2016-04-05 16:42

2016-04-05 17:12

Lenny Eriksson har skrivit tvåårsavtal

ISHOCKEY: "Otrolig utvecklingspotential"

Tidigare BIK Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson, 61, har skrivit ett nytt tvåårsavtal med ett av Norges bästa lag – Sparta Sarpsborg.

Efter att tre år i rad fört BIK till motsvarande slutspelsserien och nosat på SHL-kval återvände han inför spelåret 2015–2016 till Sparta i Sarpsborg där han blev norsk mästartränare våren 2011 sedan laget vunnit grundserien med övertygande 14 poängs marginal.

Ut i kvartsfinalen

I samband med Lenny Erikssons återkomst slutade laget fyra i högsta serien i Norge, på samma poäng som trean Frisk Asker.

I slutspelet tog det stopp i kvartsfinalserien där Storhamar, som blivit sexa i grundserien, vann med 4–2 i matcher.

– Sparta har åtta spelare i truppen mellan 16 och 21 år. Alla är lokala. De har en otrolig utvecklingspotential. Det är inte många lag i elitserien som kan visa något liknande. Att få ut den potentialen är jag väldigt sugen på. Det inspirerar mig till att fortsätta, säger Eriksson till Spartas hemsida.

Efter att tre år i rad fört BIK till motsvarande slutspelsserien och nosat på SHL-kval återvände han inför spelåret 2015–2016 till Sparta i Sarpsborg där han blev norsk mästartränare våren 2011 sedan laget vunnit grundserien med övertygande 14 poängs marginal.

Ut i kvartsfinalen

I samband med Lenny Erikssons återkomst slutade laget fyra i högsta serien i Norge, på samma poäng som trean Frisk Asker.

I slutspelet tog det stopp i kvartsfinalserien där Storhamar, som blivit sexa i grundserien, vann med 4–2 i matcher.

– Sparta har åtta spelare i truppen mellan 16 och 21 år. Alla är lokala. De har en otrolig utvecklingspotential. Det är inte många lag i elitserien som kan visa något liknande. Att få ut den potentialen är jag väldigt sugen på. Det inspirerar mig till att fortsätta, säger Eriksson till Spartas hemsida.