2016-08-25 09:20

2016-08-25 09:20

De är pojkarna som busar

KARLSKOGA: Björn Rosenström besöker kommunen

En gång är ingen gång, Het, Ragnar, Muffins och Raggarrock, pojkarna som busar är några av de nostalgiska hitsen. På lördag kommer den humorfyllda göteborgaren till Statt.

Björn Rosenström studerade juridik på Handelshögskolan i Göteborg och det var från hans aktiva engagemang på högskolans pubverksamhet han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på sin gitarr under olika fester.

Första skivan

Efter examen började han tillsammans med sin bror spela in plattan ”Låtar som är sådär”.

Skivan tog bara en och en halv dag att göra och han sålde den i sin gamla högskolas pub och bokhandel. Border Music skrev kontrakt med honom och började distribuera plattan till skivbutiker i Sverige.

Blev populär

Efter ett halvår fanns plattan i de flesta skivbutiker. Utan att marknadsföra såldes den i 110 000 exemplar och den låg som bäst sexa på den svenska försäljningslistan. Tidigare har han uppträtt som trubadur men nu har han med sig band på spelningarna. Hans senaste album heter Tuff pipa och släpptes för ett år sedan.

Björn Rosenström studerade juridik på Handelshögskolan i Göteborg och det var från hans aktiva engagemang på högskolans pubverksamhet han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på sin gitarr under olika fester.

Första skivan

Efter examen började han tillsammans med sin bror spela in plattan ”Låtar som är sådär”.

Skivan tog bara en och en halv dag att göra och han sålde den i sin gamla högskolas pub och bokhandel. Border Music skrev kontrakt med honom och började distribuera plattan till skivbutiker i Sverige.

Blev populär

Efter ett halvår fanns plattan i de flesta skivbutiker. Utan att marknadsföra såldes den i 110 000 exemplar och den låg som bäst sexa på den svenska försäljningslistan. Tidigare har han uppträtt som trubadur men nu har han med sig band på spelningarna. Hans senaste album heter Tuff pipa och släpptes för ett år sedan.

  • Erik Lundh