2016-08-05 06:00

2016-08-05 10:14

Rock och pop gör staden nästa helg

KARLSKOGA: Takida och Den Svenska Björnstammen intar scenen

Nästkommande helg bjuds det på besök av två välkända svenska band i kommunen.

Innan sommaren släpptes A Perfect World, det sjätte studioalbumet av rockbandet från Takida. De albumdebuterade 2006 och har sedan dess varit ett av Sveriges mest säljande och spelade rockband.

Satsar internationellt

Bandet turnerar i Sverige under hela sommaren, sedan hoppas man att det nya managementbolaget lyckas ordna fram möjligheter på ett internationellt plan. Sångaren Robert Pettersson med bandmedlemmarna Kristoffer Söderström, Mattias Larsson, Tomas Wallin och Chris Rehn är just nu Karlskoga-aktuella och på fredag spelar de på Statt.

Där kommer även en annan musikkonstellation ta plats dagen efter. På en gård utanför Norrköping har kollektivet skapat sin musik och 2011 kom deras monsterhit Vart jag än i världen vänder.

Årets låt

Låten resulterade i att de på P3 Guld-galan, fick ta emot pris för bästa nykomling samt årets låt. Totalt har bandet släppt tre album. Det senaste albumet Country släpptes förra året då låten Förlåta eller svika hamnade på Sverigetoppen. Nästa lördag spelar de live på Borggården.

Innan sommaren släpptes A Perfect World, det sjätte studioalbumet av rockbandet från Takida. De albumdebuterade 2006 och har sedan dess varit ett av Sveriges mest säljande och spelade rockband.

Satsar internationellt

Bandet turnerar i Sverige under hela sommaren, sedan hoppas man att det nya managementbolaget lyckas ordna fram möjligheter på ett internationellt plan. Sångaren Robert Pettersson med bandmedlemmarna Kristoffer Söderström, Mattias Larsson, Tomas Wallin och Chris Rehn är just nu Karlskoga-aktuella och på fredag spelar de på Statt.

Där kommer även en annan musikkonstellation ta plats dagen efter. På en gård utanför Norrköping har kollektivet skapat sin musik och 2011 kom deras monsterhit Vart jag än i världen vänder.

Årets låt

Låten resulterade i att de på P3 Guld-galan, fick ta emot pris för bästa nykomling samt årets låt. Totalt har bandet släppt tre album. Det senaste albumet Country släpptes förra året då låten Förlåta eller svika hamnade på Sverigetoppen. Nästa lördag spelar de live på Borggården.

  • Erik Lundh