2016-07-28 06:00

2016-07-28 06:00

Elvis-Örjan med vänner spelar

KONSERT: Örjan Härdig smider om till Elvis och showar i Lunedet

Karlskogas egen Elvis Presley gästar Lunedet med bandvännerna på fredag. Även om han kanske inte gör entré i limousine eller har hundratals trånande tjejer i släptåg så kommer han säkerligen locka en stor och bred publik.

Örjan Härdig som till vardags spelar i bandet Kung Ful och gör ett 50-tal spelningar om året, klär ibland om och förvandlas till Elvis. Det har han gjort sedan 1997 då han i samband med ett 30-års fest klädde om och imiterade i en Sikta mot stjärnorna-tävling.

– Efter det var vi lite av ett husband på Statt och gjorde mycket medleys av gamla 50- och 60-tals låtar. Sedan fortsatte det med lite Elvis imitationer med mycket komisk vinkel, säger han och medger att det alltid mest handlat om en kul grej på lokalnivå.

Lirar med bandkompisarna

Under fredagskvällens konsert, som innefattar ett 15-tal Elvishits från hela hans karriär kommer även några av hans musikervänner delta. Förutom Örjan med sång och spex finns även gitarristen Andreas Aspeli, basisten Nicklas Bäckman, keyboardisten Erik Näsman och trummisen Andreas Nordberg att medverka.

Örjan Härdig som till vardags spelar i bandet Kung Ful och gör ett 50-tal spelningar om året, klär ibland om och förvandlas till Elvis. Det har han gjort sedan 1997 då han i samband med ett 30-års fest klädde om och imiterade i en Sikta mot stjärnorna-tävling.

– Efter det var vi lite av ett husband på Statt och gjorde mycket medleys av gamla 50- och 60-tals låtar. Sedan fortsatte det med lite Elvis imitationer med mycket komisk vinkel, säger han och medger att det alltid mest handlat om en kul grej på lokalnivå.

Lirar med bandkompisarna

Under fredagskvällens konsert, som innefattar ett 15-tal Elvishits från hela hans karriär kommer även några av hans musikervänner delta. Förutom Örjan med sång och spex finns även gitarristen Andreas Aspeli, basisten Nicklas Bäckman, keyboardisten Erik Näsman och trummisen Andreas Nordberg att medverka.

  • Christoffer Tuulik