2016-04-11 06:00

2016-04-11 06:00

Äkta vara på Konsthallen

KARLSKOGA: Många ville veta mer som sin konst

På lördagen kunde man ta med sig sitt konstverk till Konsthallen och få reda på och det var äkta vara eller inte.

Konstföreningens Karl-Otto Busk och Christer Norrström var nämligen på plats för att avgöra om verket var original eller reproduktion.

Inger Bengtsson hade med sig ett tryck som dock bar en äkta underskrift - Schneider.

– Det var 1970 tror jag som han knackade på dörren och skulle sälja tavlan. Det var den sista han hade kvar och han skulle med tåget sen. Jag brukar aldrig köpa något vid dörren men jag tog den och gav en tjuga tror jag.

Tavlan visade sig vara värd mellan fyra och fem hundra kronor i dag. Den får dock ändå inte komma in i finrummet.

– Nej, den får hänga kvar i fritidshuset, säger Inger.

Konstföreningens Karl-Otto Busk och Christer Norrström var nämligen på plats för att avgöra om verket var original eller reproduktion.

Inger Bengtsson hade med sig ett tryck som dock bar en äkta underskrift - Schneider.

– Det var 1970 tror jag som han knackade på dörren och skulle sälja tavlan. Det var den sista han hade kvar och han skulle med tåget sen. Jag brukar aldrig köpa något vid dörren men jag tog den och gav en tjuga tror jag.

Tavlan visade sig vara värd mellan fyra och fem hundra kronor i dag. Den får dock ändå inte komma in i finrummet.

– Nej, den får hänga kvar i fritidshuset, säger Inger.