2016-06-10 06:00

2016-06-10 06:00

Mjölkbönder behöver vår hjälp

Livsmedel: Vi vill ha dem kvar

För någon månad tillbaka, i samband med Arla-skandalen, skrev jag en insändare om hur man skulle kunna hjälpa till så att mjölkbönderna får bättre betalt för sin mjölk. Jag skrev att man skulle köpa mjölken från bondekooperativet i stället för Arla. Exempelvis från värmlandsmjölk. När redovisningen för nästa månad redovisades, så visade det sig att man sålt för nästan 900 000 kronor mer mjölk. Detta kan man se i butikerna som saluför Värmlandsmjölk. Det är nästan alltid slutsålt. Men det finns andra alternativa bondekooperativ som säljer mjölk. Arla har nu aviserat ytterligare sänkningar för mjölken man köper av bönderna. Detta innebär att vi måste köpa ännu mera mjölk från Bondekooperativet. Har fått besked om att Värmlandsmjölk skall bygga ut sin anläggning i Värmland! Detta för att fler bönder skall kunna leverera mjölk till sitt eget mejeri.

Det finns även andra mjölkproducenter man kan välja om man vill hjälpa våra svenska mjölkbönder. Gör som SPI Välfärden stöd våra svenska bönder, vi vill ha dem kvar!

Leif Fredriksson

Partiföreträdare

För någon månad tillbaka, i samband med Arla-skandalen, skrev jag en insändare om hur man skulle kunna hjälpa till så att mjölkbönderna får bättre betalt för sin mjölk. Jag skrev att man skulle köpa mjölken från bondekooperativet i stället för Arla. Exempelvis från värmlandsmjölk. När redovisningen för nästa månad redovisades, så visade det sig att man sålt för nästan 900 000 kronor mer mjölk. Detta kan man se i butikerna som saluför Värmlandsmjölk. Det är nästan alltid slutsålt. Men det finns andra alternativa bondekooperativ som säljer mjölk. Arla har nu aviserat ytterligare sänkningar för mjölken man köper av bönderna. Detta innebär att vi måste köpa ännu mera mjölk från Bondekooperativet. Har fått besked om att Värmlandsmjölk skall bygga ut sin anläggning i Värmland! Detta för att fler bönder skall kunna leverera mjölk till sitt eget mejeri.

Det finns även andra mjölkproducenter man kan välja om man vill hjälpa våra svenska mjölkbönder. Gör som SPI Välfärden stöd våra svenska bönder, vi vill ha dem kvar!

Leif Fredriksson

Partiföreträdare