2016-08-07 16:31

2016-08-07 17:17

Svag start, stark final på Augustikalaset

FESTIVAL: Adrian Lux drog mest på Augustikalaset

Andra dagen på Augustikalaset började väldigt blygsamt, men slutade nästan med flaggan i topp på natten.

Duon Samir och Viktor äntrade scenen nästan en timme efter utsatt tid till ett strax över hundra väntande besökare, bestående av både barnfamiljer och tonårstjejer.

Trots att de bara har släppt fem låtar och varit aktiva i två år, har de hunnit göra succé två gånger i Melodifestivalen och singlarna har sålt platina flera gånger om. De kryddade spelningen med en breakdansare och konfettikanoner och stämningen var som en blandning av ett sockerstint barnkalas och ett ciderrusigt studentflak.

– Det känns som att vi spelar i någons vardagsrum, sade Samir på scen och fick medhåll av Viktor.

De skojade mycket med publiken och duons energi verkade vara outtömlig, men så avrundade de efter 35 minuter med ”Bada nakna”. En kort och intensiv spelning.

Utstrålning

Mindre intensiv var kvällens andra artist Ida Redig. Tämligen okänd för gemene man har hon hunnit släppa tre skivor, på vilken hon på den tredje byt stil från snäll singer-songwriterpop på engelska till tuffare syntpop på svenska. Hon var även körsångerska för Kent på deras turné för två år sedan.

När hon skred in på scenen och inledde med den långsamt uppbyggande ”Se mig”, var det klar skillnad mot Samir och Viktors fartfyllda spelning. Men där Ida Redig saknade i intensitet tog hon i stället igen med utstrålning och pondus. Flankerad av två musiker på varsin synt visade hon att hon ägde scenen och rösten var både skör och vass nog att skära genom stål.

Tyvärr hade publiken som sett Samir och Viktor gått hem och resten fortsatte att förfesta hemma tills det var dags för Adrian Lux, så det var en liten skara som fick bevittna en fantastiskt bra spelning.

Förutom sitt egna material, bland annat den fenomenala avslutningslåten ”Tiden står stilla”, bjöd hon även på två covers; Kents ”Kärleken väntar” och Håkan Hellströms ”Valborg” i spännande alternativa skrudar.

Remixer och hits

Den svenska mega-DJn Avicii gjorde sin sista Sverigespelning i fredags. Adrian Lux var också där och spelade innan honom. Sistnämnda verkar inte ha för avsikt att förtidspensionera sig, utan sköter skivspelarna med van och fast hand.

Han lyckas få den stora publiken att svänga till remixer av Van Halens ”Jump” och Alessos ”I wanna know” blandat med sina hits ”Damaged” och ”Teenage crime”.

– Tack, Karlskoga! Ni har varit fett grymma, tackade Adrian Lux innan han avslutade med Swedish House Mafias ”Greyhound”.

Duon Samir och Viktor äntrade scenen nästan en timme efter utsatt tid till ett strax över hundra väntande besökare, bestående av både barnfamiljer och tonårstjejer.

Trots att de bara har släppt fem låtar och varit aktiva i två år, har de hunnit göra succé två gånger i Melodifestivalen och singlarna har sålt platina flera gånger om. De kryddade spelningen med en breakdansare och konfettikanoner och stämningen var som en blandning av ett sockerstint barnkalas och ett ciderrusigt studentflak.

– Det känns som att vi spelar i någons vardagsrum, sade Samir på scen och fick medhåll av Viktor.

De skojade mycket med publiken och duons energi verkade vara outtömlig, men så avrundade de efter 35 minuter med ”Bada nakna”. En kort och intensiv spelning.

Utstrålning

Mindre intensiv var kvällens andra artist Ida Redig. Tämligen okänd för gemene man har hon hunnit släppa tre skivor, på vilken hon på den tredje byt stil från snäll singer-songwriterpop på engelska till tuffare syntpop på svenska. Hon var även körsångerska för Kent på deras turné för två år sedan.

När hon skred in på scenen och inledde med den långsamt uppbyggande ”Se mig”, var det klar skillnad mot Samir och Viktors fartfyllda spelning. Men där Ida Redig saknade i intensitet tog hon i stället igen med utstrålning och pondus. Flankerad av två musiker på varsin synt visade hon att hon ägde scenen och rösten var både skör och vass nog att skära genom stål.

Tyvärr hade publiken som sett Samir och Viktor gått hem och resten fortsatte att förfesta hemma tills det var dags för Adrian Lux, så det var en liten skara som fick bevittna en fantastiskt bra spelning.

Förutom sitt egna material, bland annat den fenomenala avslutningslåten ”Tiden står stilla”, bjöd hon även på två covers; Kents ”Kärleken väntar” och Håkan Hellströms ”Valborg” i spännande alternativa skrudar.

Remixer och hits

Den svenska mega-DJn Avicii gjorde sin sista Sverigespelning i fredags. Adrian Lux var också där och spelade innan honom. Sistnämnda verkar inte ha för avsikt att förtidspensionera sig, utan sköter skivspelarna med van och fast hand.

Han lyckas få den stora publiken att svänga till remixer av Van Halens ”Jump” och Alessos ”I wanna know” blandat med sina hits ”Damaged” och ”Teenage crime”.

– Tack, Karlskoga! Ni har varit fett grymma, tackade Adrian Lux innan han avslutade med Swedish House Mafias ”Greyhound”.

  • Sebastian Norling Rauhala