2016-08-07 17:17

2016-08-07 17:17

"Jag är supernöjd med festivalen"

KARLSKOGA: Niklas Lagerstam summerar helgen

Runt 2 000 personer kom till Augustikalaset under fredag och lördag. Niklas Lagerstam är nöjd med årets Augustifestival.
– Hela konceptet med Drakbåtsfestivalen och Augustikalaset har gått bra.

Niklas Lagerstam tycker efter festivalen att det var ett bra drag att flytta festivalen till kupolen.

– Det blev bra och intimt, det är en väldigt bra konsertlokal, alla jag pratade med tyckte det var schysst.

Han tror att det sammanlagt var runt 900 på fredagen och nästan 1 200 på lördagen.

– Så drygt 2 000 besökare under helgen och det är bra.

Även Drakbåtsfestivalen har gått bra.

– Jag tycker det var väldigt mycket folk nere vid Näset. Vädret blev ju bra tillslut också. Det är klart att har det varit fler lag så har det varit fler besökare.

Nu ser han fram emot nästa år.

– Nu är det bara att ladda om. Jag har, vad jag tycker, schysta idéer. Men jag måste avvakta innan jag går ut med det för det är några grejer som ska falla på plats först.

Även Drakbåtsfestivalen kommer ingå i de framtida planerna.

– Jag har en helhetsbild på hela upplägget som jag vill att det ska vara. Allt är integrerat i varandra och då även Drakbåtsfestivalen. Det ska inte dröja så länge innan jag vet mer, säger Niklas Lagerstam.

Mehpare Persson och Cecilia Heikkinen hade hand om Tjejjouren under festivalen.

– Vi fick väldigt bra respons och vi bytte telefonnummer med polisen så att vi kunde ha kontakt.

Tjejjouren fanns både inne på området och utanför. Många, både killar och tjejer kom fram till dem och pratade.

– Alla tyckte att vi gjorde ett bra jobb, det känns skönt. Det enda jag hört som hänt var att polisen ringde oss och berättade att de tagit två tjejer som säger att de blivit neddrogade, säger Mehpare Persson.

Under lördagen var det mer folk och jouren blev uppskattade av besökarna.

– Det fanns uppgifter om ett ofredande, men vi vet inte mer. Vi fick även ta hand om en tjej som behövde stöd. Polisen och vi har haft bra kontakt med varandra och det känns skönt att vi varit till hjälp, berättar Cecilia Heikkinen.

Niklas Lagerstam tycker efter festivalen att det var ett bra drag att flytta festivalen till kupolen.

– Det blev bra och intimt, det är en väldigt bra konsertlokal, alla jag pratade med tyckte det var schysst.

Han tror att det sammanlagt var runt 900 på fredagen och nästan 1 200 på lördagen.

– Så drygt 2 000 besökare under helgen och det är bra.

Även Drakbåtsfestivalen har gått bra.

– Jag tycker det var väldigt mycket folk nere vid Näset. Vädret blev ju bra tillslut också. Det är klart att har det varit fler lag så har det varit fler besökare.

Nu ser han fram emot nästa år.

– Nu är det bara att ladda om. Jag har, vad jag tycker, schysta idéer. Men jag måste avvakta innan jag går ut med det för det är några grejer som ska falla på plats först.

Även Drakbåtsfestivalen kommer ingå i de framtida planerna.

– Jag har en helhetsbild på hela upplägget som jag vill att det ska vara. Allt är integrerat i varandra och då även Drakbåtsfestivalen. Det ska inte dröja så länge innan jag vet mer, säger Niklas Lagerstam.

Mehpare Persson och Cecilia Heikkinen hade hand om Tjejjouren under festivalen.

– Vi fick väldigt bra respons och vi bytte telefonnummer med polisen så att vi kunde ha kontakt.

Tjejjouren fanns både inne på området och utanför. Många, både killar och tjejer kom fram till dem och pratade.

– Alla tyckte att vi gjorde ett bra jobb, det känns skönt. Det enda jag hört som hänt var att polisen ringde oss och berättade att de tagit två tjejer som säger att de blivit neddrogade, säger Mehpare Persson.

Under lördagen var det mer folk och jouren blev uppskattade av besökarna.

– Det fanns uppgifter om ett ofredande, men vi vet inte mer. Vi fick även ta hand om en tjej som behövde stöd. Polisen och vi har haft bra kontakt med varandra och det känns skönt att vi varit till hjälp, berättar Cecilia Heikkinen.

  • Anders Persson