2016-08-05 15:16

2016-08-05 15:17

Microsoft-bluffare härjar igen

KARLSKOGA: Vill åt dina pengar

Har du fått samtal från Microsoft som säger att du har virus? Lägg på luren direkt.

Enligt tipsare till tidningen har ett blufföretag ringt med ett ryskt nummer till personer i Karlskogaområdet.

Personen som ringt upp säger sig arbeta vid det multinationella datorföretaget Microsoft, vara engelsktalande och meddelar att du har virus i datorn. Enligt polisen uppger sig oftast datorbluffarna med att de vill ha ditt kontonummer för att kunna ta bort viruset, de som lämnat bankuppgifter har fått sina bankkonton länsade på tusentals kronor.

Under 2014 fick polisen in över 2 000 anmälningar om bluffsamtal från någon som uppgav sig komma från datoruföretaget. Från polisens håll är rådet enkelt: ”lägg bara på luren”, uppger de på sin hemsida.

Enligt tipsare till tidningen har ett blufföretag ringt med ett ryskt nummer till personer i Karlskogaområdet.

Personen som ringt upp säger sig arbeta vid det multinationella datorföretaget Microsoft, vara engelsktalande och meddelar att du har virus i datorn. Enligt polisen uppger sig oftast datorbluffarna med att de vill ha ditt kontonummer för att kunna ta bort viruset, de som lämnat bankuppgifter har fått sina bankkonton länsade på tusentals kronor.

Under 2014 fick polisen in över 2 000 anmälningar om bluffsamtal från någon som uppgav sig komma från datoruföretaget. Från polisens håll är rådet enkelt: ”lägg bara på luren”, uppger de på sin hemsida.