2016-07-29 06:00

2016-07-29 06:00

Packmopedsturnén rullar igen

KARLSKOGA: Göran Samuelssons gäng rullar återigen

Nu är det äntligen dags för ett besök av Packmopedsturnén i Karlskoga med inga mindre än Göran Samuelsson, Dregen, Love Antell, Elin Ruth och Roger Pontare.

Året var 1992 och Göran Samuelsson från Västra Ämtervik behövde skaffa pengar till hyran. Det var då Packmopedsturnén tog sina första staplande steg. Turnén blev efter hand en folklig succé med utsålda biljetter och publik från hela Norden.

Artisterna

Artisterna som Göran Samuelsson tar med sig i år är Dregen, Love Antell, Elin Ruth och Roger Pontare. Dessutom kommer även Johan Håkansson, Bengt Bygren, Bengan Blomgren och Nikke Ström medverka. Moppegänget har samlats, repat, laddat och är redo för att rulla vidare till Strandkanten vid sjön Möckeln lördag den 30 juli.

30 knyck

I två veckor turnerar de runt i 30 kilometer i timmen till 13 olika destinationer. Premiär hålls måndagen den 25 juli i Borgvik. Slutdestinationen Sillegården i Göran Samuelssons hemtrakter Västra Ämtervik når de lördag den 6 augusti.

Dregen nu är åter tillbaka för tredje gången på turnén. Han var också tidigare med på turnen åren 2010 och 2011. Andreas Dregen är känd som gitarrist i rockbanden Backyard Babies, Michael Monroe samt det numera nerlagda bandet The Hellacopters.

Nya namn

Love Antell är känd både som soloartist och frontman i bandet Florence Valentin. Elin Ruth är en popmusiker som debuterade 2003 med ett album producerat av Lars Winnerbäck. Roger Pontare är norrlänningen som satte jojk och samiska scenkläder på Melodifestival-kartan.

Eventet startar klockan 19.00 och biljetter kostar 395kr plus avgift.

Året var 1992 och Göran Samuelsson från Västra Ämtervik behövde skaffa pengar till hyran. Det var då Packmopedsturnén tog sina första staplande steg. Turnén blev efter hand en folklig succé med utsålda biljetter och publik från hela Norden.

Artisterna

Artisterna som Göran Samuelsson tar med sig i år är Dregen, Love Antell, Elin Ruth och Roger Pontare. Dessutom kommer även Johan Håkansson, Bengt Bygren, Bengan Blomgren och Nikke Ström medverka. Moppegänget har samlats, repat, laddat och är redo för att rulla vidare till Strandkanten vid sjön Möckeln lördag den 30 juli.

30 knyck

I två veckor turnerar de runt i 30 kilometer i timmen till 13 olika destinationer. Premiär hålls måndagen den 25 juli i Borgvik. Slutdestinationen Sillegården i Göran Samuelssons hemtrakter Västra Ämtervik når de lördag den 6 augusti.

Dregen nu är åter tillbaka för tredje gången på turnén. Han var också tidigare med på turnen åren 2010 och 2011. Andreas Dregen är känd som gitarrist i rockbanden Backyard Babies, Michael Monroe samt det numera nerlagda bandet The Hellacopters.

Nya namn

Love Antell är känd både som soloartist och frontman i bandet Florence Valentin. Elin Ruth är en popmusiker som debuterade 2003 med ett album producerat av Lars Winnerbäck. Roger Pontare är norrlänningen som satte jojk och samiska scenkläder på Melodifestival-kartan.

Eventet startar klockan 19.00 och biljetter kostar 395kr plus avgift.

  • Erik Lundh