2016-07-20 17:04

2016-07-20 17:04

Tunggung med Labyrint

KARLSKOGA: Den framgångsrika hiphop-gruppen besöker Karlskoga

Deras låt ”Fakkin fin” har sålt platina och ”Chilla lide” aspirerade för titeln som sommarplåga. Båda låtarna är från två år gamla skivan ”Garalaowit”, men Labyrint fortsätter att turnera flitigt för den. Nu på lördag besöker de Statt i Karlskoga.

Labyrint bildades i Uppsala-stadsdelen Gottsunda år 2007 av låtskrivarna Aki, Jacco och Dajanko tillsammans med producenten och DJ:n Sai. Under åren som följde gjorde gruppen stort väsen av sig på den svenska undergroundhiphop-scenen.

Gruppen har även gjort sig kända för sin liberala inställning till cannabis, vilket lett till avbokade spelningar.

Kändistät debut

Låten ”Vår betong” släpptes på egen hand med en hemmagjord musikvideo år 2008 som gjorde succé på Youtube och senare ledde till ett skivkontrakt med Universal. Debutalbumet ”Labababa” släpptes hösten 2011 där gruppen bjudit in gästartister som Kapten Röd och Dani M.

För två veckor sedan släppte Labyrint nya låten ”Apor i djungeln”, som är ett smakprov på det kommande tredje albumet.

Labyrint bildades i Uppsala-stadsdelen Gottsunda år 2007 av låtskrivarna Aki, Jacco och Dajanko tillsammans med producenten och DJ:n Sai. Under åren som följde gjorde gruppen stort väsen av sig på den svenska undergroundhiphop-scenen.

Gruppen har även gjort sig kända för sin liberala inställning till cannabis, vilket lett till avbokade spelningar.

Kändistät debut

Låten ”Vår betong” släpptes på egen hand med en hemmagjord musikvideo år 2008 som gjorde succé på Youtube och senare ledde till ett skivkontrakt med Universal. Debutalbumet ”Labababa” släpptes hösten 2011 där gruppen bjudit in gästartister som Kapten Röd och Dani M.

För två veckor sedan släppte Labyrint nya låten ”Apor i djungeln”, som är ett smakprov på det kommande tredje albumet.

  • Sebastian Norling Rauhala