2016-07-20 14:57

2016-07-21 10:05

Kattägarna är chockade

DEGERFORS: Katten Spiro fick smärtsam död sedan han förgiftats av råttgift eller glykol

Fint skurna brödbitar preparerade med råttgift eller glykol blev det sista som familjen Lundbergs katt Spiro åt. Han hittades på lördagskvällen krampande med blodet rinnande ur mun och nos.
Kort därefter avled Spiro.

Ulrika Lundberg och hennes familj i Svartå är chockade sedan deras katt Spiro förgiftades och avled i lördags som en följd av förgiftningen.

Gick efter som en hund

– Det var i fredags vi förstod att allt inte stod rätt till med Spiro, säger Ulrika Lundberg. Jag funderade varför han inte var synlig, han som brukade gå efter mig som en hund. Jag frågade runt hos grannarna och då var det en som sett honom. Jag ville se honom innan jag skulle åka till jobbet på eftermiddagen. Vid tre halv fyra på eftermiddagen hittade vi Spiro som låg i en häck och var mycket slö.

Brödbitar

Ulrika Lundberg trodde att Spiro fått bistick och att det var därför han var slö.

– På lördagen var det likadant med Spiro och då ringde jag till veterinärjouren i Kumla och köpte sedan det motgift som veterinären skrev ut, säger Ulrika Lundberg. Då kom maken ut och frågade om jag kastat ut brödbitar på gräsmattan. Det hade jag inte gjort, men någon hade gjort det. Det var fina skurna brödbitar som var kladdiga av något och Spiro äter bröd, så han hade så klart ätit av brödbitarna på gräsmattan.

Råttgift och glykol

På lördagskvällen hittades Spiro död bakom Ulrika Lundbergs bil. Blod rann ur munnen och nosen samt att han krampade. Det fanns inget att göra.

– Jag pratade med veterinären sedan som berättade att råttgift och glykol fungerar så att de som får i sig det dricker mycket och sedan dör de, säger Ulrika Lundberg och gråter. Det var en klassisk förgiftning. Jag hämtade Spiro på Mullhyttemarken förra året då var han tolv veckor och nu är han borta. Jag kan inte förstå att det finns så elaka människor som kan göra så här mot oskyldiga djur.

Skakade av chock

Ulrika Lundberg berättar att Spiro gick runt på gatan och hälsade på hos grannarna och var en välkommen gäst.

– Det är jobbigt det som hänt och första natten skakade jag av chock över att någon har gjort så här, säger Ulrika. Vi har förlorat vår katt och man pratar om det och gråter om vartannat. Den andra katten vi har, Cesar, går runt och letar efter sin kompis och det känns väldigt sorgligt. För oss är det här något av en tragedi.

Den som vet något eller sett något som kan sättas i samband med kattförgiftningen i Svartå kan kontakta Karlskogapolisen på 114 14.

 

Ulrika Lundberg och hennes familj i Svartå är chockade sedan deras katt Spiro förgiftades och avled i lördags som en följd av förgiftningen.

Gick efter som en hund

– Det var i fredags vi förstod att allt inte stod rätt till med Spiro, säger Ulrika Lundberg. Jag funderade varför han inte var synlig, han som brukade gå efter mig som en hund. Jag frågade runt hos grannarna och då var det en som sett honom. Jag ville se honom innan jag skulle åka till jobbet på eftermiddagen. Vid tre halv fyra på eftermiddagen hittade vi Spiro som låg i en häck och var mycket slö.

Brödbitar

Ulrika Lundberg trodde att Spiro fått bistick och att det var därför han var slö.

– På lördagen var det likadant med Spiro och då ringde jag till veterinärjouren i Kumla och köpte sedan det motgift som veterinären skrev ut, säger Ulrika Lundberg. Då kom maken ut och frågade om jag kastat ut brödbitar på gräsmattan. Det hade jag inte gjort, men någon hade gjort det. Det var fina skurna brödbitar som var kladdiga av något och Spiro äter bröd, så han hade så klart ätit av brödbitarna på gräsmattan.

Råttgift och glykol

På lördagskvällen hittades Spiro död bakom Ulrika Lundbergs bil. Blod rann ur munnen och nosen samt att han krampade. Det fanns inget att göra.

– Jag pratade med veterinären sedan som berättade att råttgift och glykol fungerar så att de som får i sig det dricker mycket och sedan dör de, säger Ulrika Lundberg och gråter. Det var en klassisk förgiftning. Jag hämtade Spiro på Mullhyttemarken förra året då var han tolv veckor och nu är han borta. Jag kan inte förstå att det finns så elaka människor som kan göra så här mot oskyldiga djur.

Skakade av chock

Ulrika Lundberg berättar att Spiro gick runt på gatan och hälsade på hos grannarna och var en välkommen gäst.

– Det är jobbigt det som hänt och första natten skakade jag av chock över att någon har gjort så här, säger Ulrika. Vi har förlorat vår katt och man pratar om det och gråter om vartannat. Den andra katten vi har, Cesar, går runt och letar efter sin kompis och det känns väldigt sorgligt. För oss är det här något av en tragedi.

Den som vet något eller sett något som kan sättas i samband med kattförgiftningen i Svartå kan kontakta Karlskogapolisen på 114 14.